Başkent Ankara’da düzenlenen Konyalılar İftar Buluşması’na katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya’nın tarih boyunca bilimin, sevginin, kardeşliğin, yiğitliğin merkezi olduğunu belirterek, “Konyalıların tarihten süzülüp gelen iki temel vasfa sahip olduğuna inanıyorum. Biz her zaman hakkın, hakikatin, mazlumun ve mağdurun yanında dururuz. Hep ilmin, bilimin tarafında oluruz, hep yeniliğin, yeni başlangıçların yanında oluruz. Bunun şahidi tarihtir.” dedi.

“YEŞİL KALKINMA DEVRİMİ’NDE KONYA ÖNCE ŞEHİR OLDU”

“Bundan 50-60 yıl önce, Türkiye’nin yerli ve millî siyasetine öncülük ettik. Her dönemde belediyecilikte, dünya markası bir şehir olduk.” diyen Bakan Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef gösterdiği ‘Türkiye’nin Yeşil Kalkınma Devrimi’nde yine Konya’nın öncü olduğunu ve en büyük adımı attığını kaydetti. Bakan Kurum sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı, öncülüğünü gençlerin yaptığı ve toplumun her kesiminin katılım sağladığı ülkemizin ilk İklim Şûrası’nı Konya’da gerçekleştirdik. Ben bu vesileyle bir kez daha, Türkiye’nin yarınlarının en büyük destekçisi olacak İklim Şûrası’nın düzenlenmesinde emeği geçen, katkıda bulunan, ziyaretleriyle bizleri şereflendiren, başta bu salondakiler olmak üzere tüm Konya’mıza, hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

“TÜRKİYE’NİN İLK SIFIR ATIK SANAYİ SİTESİNİ KONYA’MIZDA İNŞA EDİYORUZ”

“Konya Hz. Mevlâna’da aşk, Şems’te muhabbet, Sultan Alaaddin’de ihtişam, Sultan Kılıçarslan’da kudrettir. Konya tarihtir, gelecektir, istikbaldir!” ifadelerini kullanan Murat Kurum, “Biz de bu uçsuz bucaksız ufuktan aldığımız ilhamla Konya’mızda Bakanlık olarak bir taraftan millet bahçemizle yeşil alan miktarını artırıyor; diğer yandan 1000 yıllık ecdat mirası Alâeddin Tepesi’nin çevresinde oluşan görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyoruz. Yine bir yandan dar gelirli hemşerilerimiz için binlerce sosyal konut inşa ederken diğer yandan Şükran Mahallesi, Mevlâna Meydanı, Mevlâna Çarşısı ve Altın Çarşı gibi birçok noktada kentsel dönüşüm çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle sanayi alanlarının dönüşümü noktasında Konya’mızda çok özel, çok önemli projeler yürütüyoruz. Köhnemiş sanayi alanlarını şehirlerimizin dışına taşıyoruz. Bu anlamda Türkiye’nin ilk Sıfır Atık Sanayi Sitesini Konya’mızda inşa ediyoruz. Bunların dışında ilçelerimizin; sosyal konuttan kentsel dönüşüme, altyapı ve üstyapı çalışmalarından atık yönetimine kadar tüm alanlarda kalkınmasını sağlayacak yatırımlarımızı, projelerimizi aralıksız sürdürüyoruz. İlçelerimize prestijli eserler kazandırmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“BU SALONDAKİ HERKES 39 BİN KİLOMETREKARE ATA TOPRAĞIMIZ İÇİN VAR GÜCÜYLE ÇALIŞIYOR”

Konya’nın tüm projelerini, yatırımlarını yakından takip ettiklerini ve etmeye de devam ettiklerini söyleyen Kurum, şunları söyledi:

“Elhamdülillah Konya’mızın Nalçacı’nın planladığı gibi 100 yıllık geleceğini hep birlikte planlıyoruz. Bu salondaki her bir kardeşimiz başını yastığa koyduğunda, sabah uyandığında Konya’mızı düşünüyor. Bu salondaki herkes Karapınar’dan Çumra’ya, Ilgın’dan Cihanbeyli’ye, Seydişehir’den Kulu’ya, Beyşehir’den Akşehir’e kadar ‘39 bin kilometrekare ata toprağımız’ için gece demeden, gündüz demeden, var gücüyle çalışıyor.”

“LİDERİMİZİ YENİDEN CUMHURBAŞKANI, BAŞKOMUTAN YAPACAĞIZ”

Konya’nın vefa şehri olduğunu, Konyalıların bütün zor günlerde devletinin, milletinin ve Cumhur İttifakı’nın yanında durduğunu vurgulayan Bakan Murat Kurum, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu aziz şehir iktidar yolunu büyükelçilerin kapısında arayanlara karşı millî duruşun adresi olan Cumhur İttifakı’nın en güçlü, en örnek şehirlerinin başında gelmektedir.

İşte bugün bu salondaki tablo ‘Küresel güçlere karşı Türkiye merkezli bakış açısının, ihanete karşı birliğin, teslimiyetçiliğe karşı asaletin resmidir. Bu tablo milletimizin talebi, gençlerimizin geleceği, aksakallı dedelerimizin duasıdır. Bu tablo ecdadımızın mirasıdır, kardeşliğin bereketidir. Bu tablo AK Parti’dir, Milliyetçi Hareket Partisi’dir, Cumhur İttifakı’dır.

İnşallah sizlerle tıpkı 24 Haziran ve 31 Mart seçimlerinde olduğu gibi 2023’te de yine en üstün gayreti gösterecek, büyük bir siyaset ve samimiyet destanını daha hep birlikte yazacağız. Liderimiz, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı, Başkomutan yapacağız. Cumhur İttifakı Konya’da öyle bir zafer kazanacak ki, bütün Türkiye bir kez daha Selçuklu’nun torunlarına gıptayla, hayranlıkla, takdirle bakacak.”

Konyalılar İftar Buluşması’na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya Valisi Sayın Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay, ilçe belediye başkanları, AK Parti ve MHP’nin il ve ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Konyalılar katıldı.

Editör: TE Bilisim