CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye ( İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğrencilerin İstanbul’da ulaşımı zamsız kullanması için AK Parti ve MHP grupları tarafından İBB Meclis’ine sunulan karara çok sert tepki gösterdi.

“KARARI VETO EDECEĞİM”

Öğrenci kartlarına yapılan zammın iptal edilmesi kararına ilişkin Meclis’te konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, “Öğrencilere ulaşım zammı iptali kararını tabii ki veto edeceğim.” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ VE MHP’NİN GİRİŞİMLERİYLE ZAM KARARI İPTAL EDİLMİŞTİ

İBB’nin zam kararının ardından harekete geçen AK Parti ve MHP grupları öğrencilere yönelik zamların iptali için İBB Meclisi’ne başvuruda bulunmuştu. Bu kapsamda da yapılan oylamayla öğrenci ulaşımına zam kararı oy çokluğuyla iptal edilmişti.

ÖĞRENCİLER PROTESTO ETMİŞTİ

CHP’li İBB yönetimi geçtiğimiz haftalarda il genelinde ulaşıma yüzde 40 oranında zam kararı almıştı. Söz konusu karar en çok öğrencileri sıkıntıya sokarken özellikle üniversite öğrencileri metrolarda kart basmadan geçerek protesto düzenlemişti.

ÖĞRENCİ AYLIĞI 109 LİRAYA YÜKSELMİŞTİ

İBB’nin aldığı zam kararının ardından; tam bilet 7 lira 67 kuruş, öğrenci için bir basım ücreti 3 lira 74 kuruşa yükselmişti. Aylık tam abonman ücreti 602 TL'ye, öğrenci aylığı ise 109 TL'ye çıkmıştı.

Editör: TE Bilisim