TOBB Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulu Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen “Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi” kapsamında 2020-2021 Eğitim öğretim yılında faaliyetlerine başladı. Okul tarafından yapılan açıklamada, “Okulumuzun 2022-2023 öğretim yılı öğrenci kabul süreci başlamıştır. Buna göre 14 Mayıs Cumartesi günü yapılacak akademik sınavla 64 kız 64 erkek öğrenci yaz okuluna alınacak, temmuz ve ağustos ayında verilecek hafızlığa hazırlık eğitimi sürecinde öğrencilerin göstermiş oldukları performansa dayalı olarak mülakatla 48 kız ve 48 erkek öğrencimiz kesin kayıt hakkı kazanacaktır” denildi.

MALATYA’NIN EN DONANIMLI ORTAOKULU

Okulun kısa bir süre önce açılmasına rağmen fiziki açıdan ilin en donanımlı ortaokulu konumunda olduğu belirtilen açıklamada, “Yemekhane, konferans salonu, spor salonu, halı saha, basketbol sahası, z Kütüphane, zekâ oyunları atölyesi, bilgisayar laboratuvarı, fen bilimleri laboratuarı, erkek ve kız mescidi, robotik kodlama atölyesi, tilavet odaları, musiki atölyesi, dinlenme odası, veli görüşme odası, hafızlık sınıfları tamamlanmıştır. Bahçe düzenlemesine ise Büyük Şehir Belediyesi tarafından devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE’NİN EN NİTELİKLİ LİSELERİNE YERLEŞECEKLER”

Açıklamada, “Öğrencilerimiz 5’inci sınıfta öğlene kadar hafızlık eğitimi öğleden sonra ise akademik eğitim alacaklar. 6’ncı sınıfta ise erkek öğrencilerimiz 5 yıldızlı otel konseptinde yapılan Cebrail Kurel Erkek Hafızlık Yatılı Kur’an Kursunda hafızlık yapacaklar, kız öğrencilerimiz de onlara tahsis edilen okulumuzun üst katındaki özel hafızlık sınıflarında hafızlıklarına devam edecekler. Hafta sonu akademik destek alacaklardır. Sene sonu yapılan ortak bir sınavla 7. Sınıfa geçeceklerdir. 7. sınıfın başında İnşallah öğrencilerimiz proje kapsamında hafızlığını tamamlayacaklardır. 7’nci ve 8’inci sınıf öğrencilerimizin hem kişisel gelişimi hem akademik gelişimi üzerine projeler uygulanacaktır. Sürecin sonunda öğrencimiz sene kaybı yaşamadan ortaokulu ve hafızlığını bitirmiş olacak ve Türkiye’nin en iyi nitelikli liselerinden birine yerleşecektir. Ayrıca okulumuzun fiziki yapısından da yaralanarak sportif, sanatsal, kültürel açından da kendini geliştirecek ve inşallah ülkeye yön verecek hafızlar olarak buradan mezun olacaklar” denildi.

Editör: TE Bilisim