2017 yılında öldürülen PKK'lı terörist sevgilisiyle fotoğrafları çıktıktan sonra hakkında fezleke hazırlanan ve dokunulmazlığı kaldırılan HDP'li Semra Güzel firar etmişti. Hakkında yakalama kararı çıkarılan ancak adresinde bulunamayan Güzel'in terör örgütüne katıldığı öne sürülürken, sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf HDP'li ismin Norveç'te olduğu iddialarına neden olmuştu. Emniyet'ten yapılan açıklamada fotoğrafın 2021 yılında Diyarbakır'da bir sanat galerisinde çekildiği ifade edildi. PKK'lı terörist Volkan Bora ile 5 yıl önce çektirdiği fotoğrafları basına yansıyan ve yasama dokunulmazlığı kaldırılan HDP'li milletvekili Semra Güzel hakkında son olarak yakalama kararı çıkarılmıştı.

FİRARİ HDP'Lİ İÇİN NORVEÇ İDDİASI ORTAYA ATILDI

Emniyet'in operasyonunda adresinde bulunamayan Güzel'in terör örgütüne katılmış olabileceği iddia edilirken, gündeme gelen bir fotoğraf ise Norveç'te olduğu yönünde yorumlanmıştı.

FOTOĞRAF NORVEÇ'TE DEĞİL DİYARBAKIR'DA ÇEKİLMİŞ

Firari HDP'li Semra Güzel'in Hakan isimli bir kişinin Instagram hesabında yayınladığı fotoğrafta yer almasıyla ortaya atılan Norveç iddiası Emniyet'ten yapılan açıklamayla yalanlandı. CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ'ın emniyet kaynaklarından aldığını açıkladığı bilgiye göre, firari HDP'li Semra Güzel'in fotoğrafı Norveç'te değil 2021 yılında Diyarbakır'da bir sanat galerisinde çekildi.

Editör: TE Bilisim