Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sayfasından derlediği bilgilere göre, bu yıl kaydını güncelleyen ve ön kayıt yaptıran 1 milyon 799 bin 835 kişinin katıldığı kura çekimi gerçekleşti.
Noter huzurunda çekilen kurada 84 bin 942 hacı adayı ve yedekler belirlendi.
Buna göre, kurada ismi çıkanların 11 Kasım'da başlayan kesin kayıt işlemleri yarın sona eriyor. Ek kayıtlar ise 27 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında yapılacak.
Kesin kayıtların bitmesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen süre içinde hac vizesi başvuruları yapılacak.
Hac vizesi alınabilmesi için pasaport geçerlilik süresinin en az 30 Kasım 2026 tarihine kadar olması gerekiyor.
"Vize alan adaylara eğitim verilecek"
Bu kapsamda yeni pasaport alacak veya güncelleyecek hacı adaylarından il veya ilçe nüfus müdürlüklerine 30 Kasım'dan sonra müracaat etmeleri ve en az 1 yıl geçerli pasaport çıkarmaları isteniyor.
Böylece Suudi Arabistan makamlarından vize alan hacı adayları, kutsal topraklardaki ibadetlere yönelik eğitimlere başlayacak.
Hacca gidişler 18 Nisan-22 Mayıs, dönüşler ise 31 Mayıs-25 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek.
Hacı adaylarına pasaport uyarısı
Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının vize alabilmeleri için pasaport geçerlilik süresinin en az 30 Kasım 2026 tarihine kadar olması gerektiğini hatırlattı.
Muhabir: Ramazan Eles
Yorumlar
Trend Haberler
Kadın doktora trafikte çirkin saldırı: Türk Telekom'dan "gereği yapılacak" açıklaması
Emekli Başsavcı Mehmet Demir ile Gazeteci Ali Tarakçı canlı yayında birbirine girdi
Kenan ve Beren isyan bayrağını Açtı: "Bu parayla ev yapılmaz!"
Kadriye Kasapoğlu'nun telefonundan çıktı! Türkiye'yi ele geçirme planı
Tanju Özcan'a şok! 'Umre'ye gideceğim' diyerek helallik istedi! Kimse hakkını helal etmedi
Milyarlarca liraya af! 1,5 milyon kişinin borcu siliniyor
Şeytani planla Türkiye'yi sarsan doktor! Yeni gelişme
Gaziantep’te kaybolan 13 yaşındaki kız bakın nerede bulundu?
229 km hızla gelerek öldürmüştü! İstenen ceza belli oldu
Eli öpülesi öğretmen! Kolu kırıldı, şikayetçi olmadı





