Yaz mevsimiyle birlikte yurt genelinde sıcaklıklar da arttı. Her geçen gün artan sıcaklıkların en çok hissedildiği iller arasında Adana'da ilk sıralarda yer aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre Adana'nın Kozan ilçesinde hava sıcaklığı 40 derece olarak ölçüldü. Yüksek nem oranıyla birlikte ilçede cadde ve sokaklar sıcak havanın etkisiyle adeta boş kaldı.

A W485923 10

BUZLU SULARLA SERİNLEMEYE BAŞLADILAR

Sıcak havaya rağmen ekmek parası için 50 dereceyi aşan ateşin önünde fırın başında çalışan ustalar ise buzlu sularla serinlemeye başladı.

A W485923 06

"BU SICAKTA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Ocak başında börek pişiren esnaf Ayşe Ersin, sıcaklara rağmen mesailerine devam ettiklerini söyledi. Ersin, "Sokaklar sakin ama biz ocak başında bu sıcakta çalışmaya devam ediyoruz. Soğuk su ve içeceklerle serinlemeye çalışıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Kimi korktu kimi kaçtı, o dönerini bırakmadı
Kimi korktu kimi kaçtı, o dönerini bırakmadı
İçeriği Görüntüle

A W485923 08

12 yıldır fırın ustası olarak çalışan Mehmet Batman da ocak başındaki mesainin yaklaşık 10 saat sürdüğüne dikkat çekti.

Baran,"Fırının başında sıcaklık 50 dereceyi aşıyor. Bunaldıkça buzlu suyla serinliyoruz ve işimize devam ediyoruz. Bu sıcaklar insanı çok bunaltıyor. Kozan, Adana merkezden daha sıcak" dedi.

Sıcaklığın hissedilir derecede arttığını aktaran esnaf Hatice İleri ise klima altında serinlediklerini belirtti.

Kaynak: İHA