TBMM Genel Kurulu, gelecek haftalarda 1 HSK üyesi seçecek. Havvanur Yurtsever, İsmail Ergüneş ve Mustafa Naim Yağcı'nın isimleri Genel Kurula bildirildi.

MSÜ Rektörü Afyoncu: 15 Temmuz'da büyük yaralanan askeri eğitim kurumlarımız kısa sürede ayağa kaldırıldı
MSÜ Rektörü Afyoncu: 15 Temmuz'da büyük yaralanan askeri eğitim kurumlarımız kısa sürede ayağa kaldırıldı
İçeriği Görüntüle

Karma Komisyon tarafından belirlenen üç aday arasından her bir üye için ayrı ayrı gizli oyla seçim yapılacak. Birinci oylamada üye tamsayısının üçte iki çoğunluğu, bu oylamada seçimin sonuçlandırılamaması halinde ikinci oylamada üye tamsayısının beşte üç çoğunluğu gerekecek.

İkinci oylamada da üye seçilemezse, en çok oyu alan iki aday arasında ad çekme usulüyle üye seçimi gerçekleştirilecek. Seçilecek HSK üyesi 4 yıl görev yapacak.

Muhabir: Nusret Odabaş