Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Giriş Yap
Veya Kayıt Ol
Kayıt Ol

Dolar düşer mi yükselir mi? 24 Mart 2020 dolar ne kadar oldu? Dolar uzman yorumları

Dolar düşer mi yükselir mi? Yeni haftanın ilk gününde yani 24 Mart 2020 Salı günü, para piyasaları, yatırımcıların dikkatli takibinde. Özellikle dolar fiyatı ne olacak? sorusuna cevap aranıyor. Koronavirüs salgınının piyasalarda risk algısını zirveye çıkarması sonrası dolarda sert çıkış yaşanmıştı. Peki dolar düşer mi yükselir mi? 24 Mart 2020 dolar ne kadar oldu? İşte bugün dolar, euro, sterlin fiyatları.

Dolar düşer mi yükselir mi? 24 Mart 2020 dolar ne kadar oldu? Dolar uzman yorumları

Koronavirüs salgının küresel bazda risk algısını artırması sonrası dolar geçtiğimiz haftalarda 6,3380 ile son 9 ayın rekorunu kırmıştı. Bu yükselişin ne kadar süreceği ise yatırımcıların ve analistlerin en merak ettiği konu haline geldi.

DOLAR GEÇEN HAFTA NE KADARDI?

Geçen hafta piyasalardaki ciddi talep artışının ardından sürekli yükselen dolar, haftayı önceki kapanışa göre yüzde 0,6 değer kazancıyla 6,5658’den noktalamıştı.

Peki yeni haftanın ikinci gününde dolar düşer mi, yükselir mi? 24 Mart 2020 dolar ne kadar oldu? İşte bugün dolar, euro, sterlin fiyatları ve dolar uzman yorumları:

24 MART 2020 DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar dün, günün ilk yarısında küresel piyasalarda devam eden dolar talebine paralel yükseliş eğiliminde hareket ederek Ağustos 2018’den bu yana en yüksek seviyesi olan 6,6089’u test etmişti. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sınırsız varlık alım programını açıklaması sonrası düşüşe geçen dolar, günü azalışla 6,5612’den tamamladı.

Dolar, bugüne de değer kaybıyla başlamasının ardından dünkü kapanışın yüzde 0,8 altında, 6,5100’den alıcı buluyor.

EURO NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro yüzde 0,2 artışla 7,0470’ten işlem görüyor.

STERLİN NE KADAR?

Son dönemde dolarla ters yönlü hareket eden sterlin ise yüzde 0,1 yükselişle 7,5830’dan satılıyor.

DOLAR DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ? UZMAN YORUMLARI

Geçten hafta gelişen ülke para birimleri koronavirüs salgını nedeniyle değer kaybederken, Türk Lirası pozitif ayrışmıştı. Dolar kuru 6.60 seviyelerine yükseldikten sonra bugün 6.53 seviyelerine kadar geri çekildi. FED’in açık uçlu varlık alım programı sonrası dolar, TL karşısında günü 0.07% değer kaybı ile bitirdi.

Teknik açıdan dolar, TL karşısında orta ve kısa vadeli yükseliş trendi devam etmekte. Bununla beraber kısa vadeli direnç seviyeleri 6.59 ve 6.65’te, destek seviyeleri ise 6.54 ve 6.49’da bulunmakta.

24 MART 2020 DÖVİZ FİYATLARI

Dolar düşer mi yükselir mi? 24 Mart 2020 dolar ne kadar oldu? Dolar uzman yorumları