Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.

Dolar kaç TL? Dolar düşer mi yükselir mi? 29 Haziran 2020 dolar uzman yorumları

Dolar düşer mi yükselir mi? Koronavirüs salgınında ikinci dalga riskinin artarken döviz piyasaları için bu soruların yanıtı daha da önem kazanmaya devam ediyor. Son iki haftayı tırmanışla geçiren dolar kuru önce 6.80 ardından da önce 6,83 sonra ise 6.85 bandını devirmişti. Geçen hafta bir ara 6,8616 seviyesine kadar yükselen dolar hafta bazında yüzde 0,18 değer kazanarak 6,8560 liraya yükseldi. Peki bugün yani yeni haftanın ilk işlem gününde dolar düşer mi yükselir mi? 29 Haziran 2020 dolar ne kadar oldu? İşte bugün dolar, euro, sterlin fiyatları ve dolar uzman yorumları:

Dolar kaç TL? Dolar düşer mi yükselir mi? 29 Haziran 2020 dolar uzman yorumları

Koronavirüs (Covid-19) salgınında Türkiye adına normalleşme süreci devam ederken ‘salgında ikinci dalga’ söylentileriyle piyasalarda risk algısı yüksek seviyede. Bununla beraber başta ABD olmak üzere uluslararası piyasalarda yaşanan gelişmeler dolar kurunu dalgalandırıyor. Özellikle petrol fiyatları ve ons altın fiyatlarındaki hareketler gelişmekte olan ülkelerin para birimleri üzerinde oldukça etkili.

DOLAR GEÇEN HAFTA NE KADARDI?

Dolar haziran başında kısa bir süre 6.75-6.80 dar bandında durağan bir seyir izlemiş ancak sonrasında yeniden yükselişe geçerek 6.85’in üstüne taşınmıştı. Geçen hafta ise bir ara 6,8616 seviyesine kadar yükselen dolar hafta bazında yüzde 0,18 değer kazanarak 6,8560 liraya yükseldi. Euro ise yüzde 0,05 azalışla 7,6810 liraya geriledi.

Peki bugün dolar kaç TL? Dolar düşer mi yükselir mi? 29 Haziran 2020 Dolar uzman yorumları

29 HAZİRAN 2020 DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar/TL, bugüne yatay bir seyirle başlamasının ardından öğle saatleri itibarıyla önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,02 altındra 6,8550’den işlem görüyor.

EURO NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,34 artışla 7,7201’den alıcı buluyor.

STERLİN NE KADAR?

Yine yükselişte olan Sterlin/TL de 8,4911’den satılıyor.

Peki dolar uzman yorumları nasıl?

DOLAR DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ? UZMAN YORUMLARI

Dolar/TL hafta başında yatay bir seyir izliyor. Teknik açıdan ilk destekler 6.83-6.80 seviyelerinde. Sonraki destekler ise 6.77, 6.75 ve 6.72 noktaları olarak öne çıkıyor.

İlk dirençler ise 6.86-6.88 bandında. Yatay hareketin tamamlanması ve çıkış için bu seviyelerin geçilmesi önemli. Sonraki dirençler ise 6.90, 6.93 ve 6.98-7.00 seviyelerinde görülüyor. Ancak tepki yükselişleri henüz güç kazanmış değil.

29 HAZİRAN 2020 DÖVİZ FİYATLARI

Dolar kaç TL Dolar düşer mi yükselir mi 29 Haziran 2020 dolar uzman yorumları