İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Hürmüz Boğazı’yla ilgili olası mutabakata ilişkin açıklamalarda bulundu.
Sözcü, boğazın yönetiminin kıyıdaş ülkelere ait olduğunu belirterek, geçişlerden ücret alınacağı yönündeki iddiaları reddetti. Verilecek hizmetlerin belirli bir maliyet gerektirebileceğini ifade eden sözcü, bunun “geçiş ücreti” olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.
ABD ile yürütülen müzakerelere de değinen İranlı yetkili, birçok konuda çerçeveye ulaşıldığını ancak bunun anlaşmanın yakın olduğu anlamına gelmediğini kaydetti.
Sözcü ayrıca, Lübnan dahil tüm cephelerde çatışmaların sona ermesinin de olası bir anlaşmanın parçası olacağını ifade etti.
İran: Hürmüz Boğazı’ndan geçişlerde ücret alınmayacak
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Hürmüz Boğazı’nın yönetiminin kıyıdaş ülkelere ait olduğunu belirterek geçişlerden ücret alınmasının söz konusu olmadığını açıkladı. Sözcü, ABD ile yürütülen görüşmelerde bazı konularda çerçeve oluştuğunu ancak anlaşmanın yakın olmadığını söyledi.
Muhabir: Ramazan Eles
Yorumlar
Trend Haberler
Uzak Şehir 62. bölüm izle full HD, Kanal D Uzak Şehir son bölüm izle tek parça! (18 Mayıs)
Avrupa kupalarına katılacak Türk takımları belli oldu
Eşref Rüya canlı izle 45. bölüm, Kanal D canlı yayın ile Eşref Rüya dizisi canlı izle!
Sumud Filosu'ndan arızalanan tekneye yardım eden Türk makamlarına teşekkür
Valilik açıkladı: 30 Eylül 2026'ya kadar yasak
Yılmaz Tunç’un acı günü! Kayınpederi Kemalettin Şahin son yolculuğuna uğurlandı
Türk balı dünya pazarlarında markalaşma yolunda ilerliyor
Türkiye ile 14 ülkeden, Somaliland'in Kudüs'te "büyükelçilik" açma yönündeki adımına ilişkin ortak açıklama
CHP için mutlak butlan kararı çıktı
Son hacı kafilesi yola çıkıyor



