Refah'taki hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, yardım çalışmalarında görev alan ve bu esnada alıkonulan Filistinliler, İsrail tarafından serbest bırakılır bırakılmaz Refah'ın doğusunda düzenlenen topçu saldırında hedef alındı.
Saldırıda hayatını kaybeden 3 Filistinlinin naaşı, Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nda elleri bağlı şekilde bulundu.
İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde 5 gün önce alıkoyduğu ve dün serbest bıraktığı yaklaşık 15 Filistinliye saldırı düzenlemişti. Ölen ve yaralananların olduğu saldırıdan bazı kişiler kaçarak kurtulabilmişti.
Saldırıdan kurtulan ve isminin açıklanmasını istemeyen Filistinli, 5 gün önce Refah'ın doğusundaki Gazze Havalimanı bölgesinde yardım tırlarının gelişini bekledikleri sırada İsrail güçlerince alıkonulduklarını söylemişti.
Kendisiyle beraber yaklaşık 15 Filistinlinin 4 gündür tutulduklarını ve dün salıverildiklerini ifade eden Filistinli, bırakıldıktan bir süre sonra Refah kentinde İsrail güçlerinin kendilerini hedef alarak topçu saldırısı düzenlediğini, aralarından 7 kişinin öldüğünü ve yaralandığını, diğerlerinin ise olay yerinden kurtulabildiğini anlatmıştı.
İsrail esaretinde zor günler geçirdiklerini ifade eden Filistinli, "İsrail askerleri bizi alıkoyduktan sonra türlü işkenceler yaptı. Fiziksel işkence gördük, aşağılandık. Alıkonulanları yere yatırarak ayaklarıyla bastılar, üzerlerine idrarlarını yaptılar." demişti.
İsrail'in alıkoyduktan sonra serbest bıraktığı Filistinlilerden 3'ü elleri bağlı şekilde ölü bulundu
İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi'nin güneyinde yardımların ulaştırılmasında çalışırken alıkoyduğu, dün serbest bırakılmalarının hemen ardından hedef aldığı Filistinlilerden 3'ünün cansız bedenine Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı yakınlarında ulaşıldı.
Kaynak: AA
Yorumlar
Trend Haberler
İstanbul'da Yasa Dışı Panel Soruşturması: Hukuk Büroları Didik Didik Arandı!
Berhan Şimşek ve Özlem Şanver olayında yeni perde: Kazayı önlemeye çalıştığı anlar kamerada!
Türkiye Yüzyılında Üniversiteler: Bilginin Gücüyle Büyük Türkiye’yi İnşa Etmek
Deniz Göktaş Hakkında Karar Verildi: İşte Deniz Göktaş Hakkında Verilen Karar!
Özlem Gürses'ten canlı yayında Togg gafı
Tuzla'daki Çıkan Yangın Havadan Görüntülendi: İşte O Görüntüler!
Büşra Sakınmaz’dan 2023 seçimleri için dikkat çeken çıkış: “Bugünden geriye dönsek CHP ile İttifak asla yapmazdık”
15 Yaşındaki Şüpheli Tutuklandı: Evinden Çok Sayıda Suç Unsuru Çıktı! İşte Detaylar...
Enginyurt'un Danışmanı'nın İfadesi Ortaya Çıktı... Burs Paralarının Kaydı Bakın Nerede Çıktı!
Üniversitelerde dengeleri değiştirecek adım! Özvar açıkladı