İPA'nın Ekim ayı araştırmasına göre, İstanbul'da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti, bir önceki aya göre yüzde 3,13 arttı.

Ekim ayında İstanbul'da en yüksek maliyet kalemini konut harcamaları oluşturdu. Konut harcamaları, toplam yaşam maliyetinin yüzde 38,4'ünü oluşturdu. Bunu sırasıyla, gıda harcamaları (yüzde 27,8), ulaşım harcamaları (yüzde 12,9) ve eğitim harcamaları (yüzde 10,1) takip etti.

İPA'nın araştırmasında, İstanbul'da yaşam maliyetinin artmasında en önemli faktörün enflasyon olduğu belirtildi. Araştırmada, enflasyonun özellikle gıda ve konut gibi temel ihtiyaç harcamalarını olumsuz etkilediği kaydedildi.

İPA'nın araştırmasına göre, İstanbul'da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti, geçen yılın Ekim ayına göre yüzde 76,69 arttı. Bu artış, İstanbul'da yaşam maliyetinin son bir yılda 4 katından fazla arttığını gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Azerbaycan'ın en önemli ticari ortağı olmaktan memnunuz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Azerbaycan'ın en önemli ticari ortağı olmaktan memnunuz

Artan yaşam maliyeti, İstanbulluların alım gücünü düşürüyor ve geçim sıkıntısını artırıyor. İstanbul'da yaşayanlar, daha az harcama yapmak için alternatif çözümler aramaya başladı.

Editör: Haber Merkezi