İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde suda kaybolan veya tehlikede olan kişileri bulmak ve kurtarmak amacıyla görev yapan Su Altı Arama ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor.
5 kişilik özel ekiple Eğil ilçesindeki Dicle Baraj Gölünde; su altında pusula kullanımı, dalış işaretleri, problem yönetimi, su altında kaybolan kişi ve nesneleri arama bulma, gece dalışı, derin dalış gibi konularda eğitim yapıldı.
Özel dalış ekipmanları, sonar cihazları ve diğer su altı arama teknolojilerini kullanarak arama-kurtarma operasyonlarını yürüten ekipler, boğulma vakalarına müdahale etmek, sel veya taşkınlarda kaybolan kişileri aramak, su altında kalmış araç veya nesneleri çıkarmak, su altı enkazlarını incelemek ve gerektiğinde kurtarma operasyonları düzenlemek gibi zorlu görevleri yerine getiriyor.
İtfaiyeden su altı arama kurtarma eğitimi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından göl, gölet ve nehirlerde yaşanabilecek olumsuz durumlara hızlı bir şekilde müdahale etmek amacıyla kurulan İtfaiye Su Altı Arama Ekibi, Dicle Baraj Gölünde arama kurtarma eğitimi gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA
Yorumlar
Trend Haberler
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yeni nesil suç örgütlerine operasyon: 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı
İzmir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 34 gözaltı: Yaklaşık 2 Milyar liralık para trafiği tespit edildi
İzmit Belediyesi'ne operasyon! Başkan Fatma Kaplan Hürriyet ve eşi gözaltına alındı
Oğuzhan Uğur’un ifadesi ilk kez Diriliş Postası'nda!
Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, Rusya-Türkiye enerji ortaklığının stratejik nitelikte olduğunu belirtti
Ahbap soruşturmasında ifadeler birbirine girdi: Dokuz şüphelinin ifadelerinden ortaya çıkan tablo şok etti
Ankara'da bir kişinin 2 milyon lirasını gasp eden şüpheliler Kırıkkale'de yakalandı
DMM, "DOA uygulamasında vatandaşlara ödenen iade tutarlarının düşürüldüğü" iddiasını yalanladı
Tutuklanan CHP Silivri İlçe Başkanı Bulut'un hesabında milyonluk para trafiğine: Patron talimat verdi, ben gönderdim
Husiler: Suudi Arabistan'ın Aramco tesislerini hedef aldık