Bilim ve teknoloji şirketlerine yatırım yapan bir risk sermayesi şirketi olan OS Fund'ın kurucusu ve CEO'su olan Bryan Johnson, kendi kanını verdiği 70'indeki babasının, biyolojik yaşının 25 yıl azaldığını öne sürdü.

Sonsuza dek genç ve sağlıklı kalma takıntısı olduğu bilinen 46 yaşındaki Johnson, sosyal medya platformu Twitter ( yeni adıyla X) üzerinden paylaşım yaparak, "Süper kanım babamın yaşını 25 yıl düşürdü" ifadelerini kullandı.

KAN VERDİ,  KAN NAKLİ YAPTIRDI

Yaşlanma karşıtı tedavilerle ilgilenen ve bunlara yaptığı yatırımlarla bilinen multimilyoner Johnson'ın 1 litre sıvı kan plazması, mayısta babası Richard'a nakledildiği ifade edildi. Milyarderin kendisi de 17 yaşındaki oğlu Talmage'den kan nakli almıştı.

Nakli 6 ay önce yapılan babasının 46 yaşındaki bir insan değerlerine sahip olduğunu iddia eden Johnson, bu sonucun testlerle elde edildiğini ifade etti. Öte yandan Bryan, temmuzda yaptığı paylaşımda, kendi oğlundan aldığı naklin herhangi bir faydasını görmediğini belirterek tedavisini sonlandırdığını dünyaya duyurdu.

Gençlerle plazma takasının daha ileri yaşlardaki kişilerde faydalı olabileceğini aktarmıştı.

Hayati tehlikesi bulunduğu için Gazze'den çıkartılamıyor Hayati tehlikesi bulunduğu için Gazze'den çıkartılamıyor

KANITLANMIŞ BİR ETKİSİ BULUNMUYOR

Bilim insanlarının Johnson'ın genç kalma amacıyla uyguladığı takas tedavisinin etkinliği ile ilgili kanıtlanmış çalışmaları bulunmuyor.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin, 2019'da yayımladığı uyarıda, "Genç donörlerden alınan plazma infüzyonunun yaşlılığı iyileştirmek, hafifletmek, tedavi etmek veya önlemek için kanıtlanmış hiçbir klinik faydası yoktur. Ayrıca herhangi bir plazma ürününün kullanımıyla ilişkili riskler mevcut" denildi.