DEMET İLCE / MUHABİR

Üniversitenin rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, “Üniversiteli ve üniversitesiz ayrımını doğru bulmadığınız için bu kapılar herkese açık”, “Üniversitenin kapısı parmaklıklarla kapalı olamaz.” dedi. Tepkilerin başlıca nedeni ise kişisel güvenlikle ilgili. Bundan birkaç yıl önce üniversite kaydı yaptırmak için giden öğrencilerin bile ziyaret amaçlı giremediği kampüse şimdi isteyen girebilecek mi?

ÖĞRENCİLER ENDİŞELİ

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, alınan karar henüz çok taze olduğu için doğuracağı olumsuz durumları tahmin etmekle yetinebiliyor.

Öğrenciler, yurtlarda, toplu taşımalarda vs. güvenliklerine ilişkin endişeler taşırken, şimdi de bu kararın doğuracağı olumsuz sonuçların endişesini taşıyor.

Öğrencilerin az sayıdaki güvenli kamusal alanlarından biri olan İstanbul Üniversitesi’nin artık öyle olmayacağı düşünülüyor. Öğrencilerin aktardığına göre; zaman zaman İÜ’de fakülteler arası geçiş ve ana kampüse girmek de yasaklanıyor. Bundan dolayı alınan kararın oldukça dışlayıcı olduğu düşünülüyor.

Öğrenciler, güvenlik endişesinin yanında kapasite konusunda da tedirginlik yaşıyor. Kütüphanelerde çalışmak için bile yer bulmakta zorluk çektiklerini söyleyen öğrenciler, üniversitenin bazı bileşenlerinin sınavlarını koridorlarda yapmak zorunda kaldıklarını veya dersler için amfilerin yetersiz kaldığını kanıksamış durumda olduklarını belirtti.

Akıllardaki soru ise şu: Bu karardan sonra başka öğrenciler veya lise öğrencileri kütüphanelerden yararlanabilecek mi?

Ziyaretçiler üniversite binalarını da istedikleri gibi gezebilecekler mi?

Kampüs alanı, insanların kafa dinlemek için akın ettiği sahil alanlarına mı dönüşecek?

Ziyaretçileri kampüse alırken nasıl bir güvenlik önlemi alınacak?

NE OLDU?

Üniversite yönetimi tarafından alınan karar doğrultusunda, üniversitenin başta Beyazıt'taki ana kampüs ile çevresindeki yerleşkeleri olmak üzere, Laleli, Horhor, Avcılar, Çapa, Şişli, Kadıköy, Bahçeköy, Bakırköy ve Büyükçekmece'de bulunan kampüsler de ziyarete açıldı. Bu kapsamda okullar hafta içi 08.30-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Bunun yanı sıra merkez kampüste bulunan Beyazıt Yangın Kulesi ile müze statüsünde bulunan 4 yapı da görülebilecek. Haftanın belirli iki gününde, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğüne kayıt yaptıranlar rehber eşliğinde burayı gezebilecek.

Konuyla ilgili detaylar belli olduğunda haberimizde yer vereceğiz…

İşte alınan karara sosyal medyadan bazı tepkiler...

TUS 2. dönem uzmanlık dalı değişikliği yerleştirme sonuçları açıklandı TUS 2. dönem uzmanlık dalı değişikliği yerleştirme sonuçları açıklandı
Muhabir: Demet İlce