Dün CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’nin CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce hakkında ortaya attığı iddia bugün Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’ndaki parti programında gerçekleşti ve İnce’nin CHP adına cumhurbaşkanlığı adayı olduğu kesinleşti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim süreci boyunca parti adaylarını açıklayamamış ve muğlak bir süreçte olmuşlardı.
Bugün ise Kılıçdaroğlu’nun, parti içinde kendisine en muhalif isimlerden biri olan İnce’yi cumhurbaşkanı adayı olarak açıklaması hafızalara Kılıçdaroğlu’nun bu konuda daha önce attığı adımları da getirdi.
KENDİNE MUHALİFLERİ SUSTURMAYI BAŞARDI
Girdiği her seçimi kaybeden, her türlü iddialarda bulunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘diktatör’ olarak nitelendirdiği koltuk sevdalısı Kılıçdaroğlu, CHP içerisinde kendine muhalif olan isimleri sürekli susturmayı başardı.
Kimi zaman grup kararıyla, kimi zaman parti meclisiyle kimi zaman da listelerle muhalifleri kendi önünde engel olmaktan çıkaran Kılıçdaroğlu, parti yönetimine aday olan en ciddi isimleri ise ‘adaylık’ yoluyla partiden uzaklaştırdı.
SARIGÜL’Ü DE AYNI YOLLA HARCAMIŞTI
Kılıçdaroğlu, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için CHP’nin adayının Mustafa Sarıgül olduğunu açıklamıştı.
Parti içi muhalefette kendisinden başarılı ve daha etkin olan Sarıgül, girdiği yerel seçim yarışını kaybetmesiyle Kılıçdaroğlu’na yönelik etkili muhalefet yapabilme şansını kaybetti.
SON KURBAN İNCE Mİ?
Kılıçdaroğlu’na özellikle 16 Nisan referandumundaki mağlubiyetinin ardından parti içindeki muhalefetin dozajını artıran isimlerin başında Muharrem İnce geliyordu.
Kılıçdaroğlu, kendine muhalif bir ismi bu kez Cumhurbaşkanlığı seçiminde öne sürdü.
Bu hamlesiyle sürekli karşısına çıkan İnce tehdidin önünü kesip koltuğunu sağlama alan Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’daki muhtemel bir yenilginin tüm faturasını da İnce’nin omuzlarına yükledi.
Bakan Arslan’dan CHP’nin cumhurbaşkanı adayına tepki!2018 cumhurbaşkanlığı ve genel seçimi
