Türkiye’nin 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off Portekiz mücadelesinde yenilerek turnuvaya veda etmesinin ardından Teknik Direktör Stefan Kuntz değerlendirmelerde bulundu.

“SANKİ BU GALİBİYETE İNANMADIKLARINI GÖRDÜK”

Kunt, “İlk 20 dakikada oyuncularımızın sanki bu galibiyete inanmadıklarını gördük. İlk golden sonra değiştik ama ikinci golde dikkatsizliğimiz oldu. Çok çalışmıştık ama rakibe yakın oynayamadık. Devre arası oyuncularıma ‘pozisyonlar buluyoruz. Gerçekten yenebileceğinize inanıyor musunuz?’ dedim. Hepsi ‘evet’ dedi. Tamam o zaman sahada gösterin dedim. İkinci yarıda takımımla gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

“GURUR DUYMALISIN BURAK”

Skor 2-1 iken 85’inci dakikada penaltı kaçıran Burak Yılmaz için de değerlendirmede bulunan Kunt şöyle konuştu:

“Burak’a ‘gurur duymalısın dedim’ çünkü bu takımın kaptanısın dedim. Letonya karşısındaki penaltısı olmasa bu takım burada olmazdı. Bazen de şansa ihtiyacınız olur. Genç bir takımımız var. Büyüyoruz, gelişiyoruz. Bu mağlubiyet üstünden inşa ederek, dersler çıkarırsak, gelecekte daha da gelişeceğiz.”

Muhabir: Haber Merkezi