Niğde Teknopark'ta yüksek verimli el feneri geliştirildi Niğde Teknopark'ta yüksek verimli el feneri geliştirildi

Dünya gıda fiyatlarındaki düşüşün temel nedeni, şeker, tahıl, bitkisel yağlar ve et fiyatlarındaki düşüşler oldu. Şeker fiyatlarındaki düşüş, Hindistan'da üretimin artması ve Çin'de talebin azalmasının etkisiyle gerçekleşti. Tahıl fiyatlarındaki düşüş, ABD'de hasatın artmasının etkisiyle gerçekleşti. Bitkisel yağ fiyatlarındaki düşüş, palmiye yağı üretiminin artmasının etkisiyle gerçekleşti. Et fiyatlarındaki düşüş ise, küresel ekonomik yavaşlamanın etkisiyle talebin azalmasının etkisiyle gerçekleşti.

Dünyada gıda fiyatlarındaki düşüş, Türkiye'de ise yükseliş ivmesine devam etti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Ekim'de gıda fiyatlarında yıllık artış yüzde 72 oldu. Aylık bazda da artış yüzde 3,20 olarak kaydedildi.

Türkiye'de gıda fiyatlarındaki yüksek artış, enflasyonun önemli bir nedeni olmaya devam ediyor. Ekim ayında enflasyon, gıda fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle yüzde 21,31 olarak gerçekleşti.

Uzmanlar, Türkiye'de gıda fiyatlarındaki artışın devam etmesinin, enflasyonun da yüksek seyretmesine neden olacağını belirtiyor.

Editör: Haber Merkezi