İsveç ve Finlandiya NATO’ya üye olacak mı? Daha doğrusu ABD, İsveç ve Finlandiya’yı NATO’ya üye yapabilecek mi?

ABD, bu iki ülkenin burnunun dibine kadar götürdüğü savaşla yüz yıllardır “tarafsız” olan bu iki ülkeyi kanatları altına girmeye mecbur bıraktı.

Ancak ABD final aşamasında Türkiye’nin “veto” kartıyla karşı karşıya kaldı. Türkiye, bu iki ülkenin terör örgütlerine verdiği desteği gerekçe göstererek üyeliklerine karşı çıkıyor.

Bu ülkelerin PKK/YPG terör örgütüne verdiği desteği biliyoruz. Ancak çok daha önemli bir noktayı NATO üyelerinin öne koyduk.

İsveç ve Finlandiya’nın teröre verdiği destek “küçük fotoğraf”. Oysa “büyük fotoğrafta” ABD başta olmak üzere NATO’nun içi PKK/YPG’ye destek veren ülkelerle dolu. Asıl sorun bu!

NATO’NUN DA TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DE PATRONU AYNI ÜLKE OLUR MU?

Dünyada faaliyet gösteren tüm terör örgütlerinin arkasında emperyalist Batı ülkeleri vardır.

Bu ülkelerin elebaşı da ABD’dir. Hangi ülkede bir terör örgütü varsa kurucusu, üst aklı, para ve silah desteği vereni ABD’dir.

NATO’nun ağır abileri ABD, Fransa, İngiltere ve Almanya PKK/YPG’ye verdikleri desteği saklama gereği bile duymuyorlar. Bu terör örgütü de patronlarının verdiği emirle kırk yıldır Türkiye’ye saldırıyor.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın üyeliği veto etmek için kullandığı “terörü desteklemekten vaz geçin” şartını NATO içindeki tüm ülkeler için masaya koymalı.

ABD ve NATO’nun elebaşı AB ülkelerinin İsveç ve Finlandiya’nın askeri gücüne ihtiyacı yok ama NATO’nun bu iki ülkenin topraklarına girmeye ihtiyacı var.

Dolayısıyla bu iki ülkeden çok, NATO’nun baş aktörü ülkelerin İsveç ve Finlandiya’ya ihtiyacı var. Bu fırsattan istifade Türkiye, “terör örgütüne destek vermeyi kesin” şartını NATO üyelerine kabul ettirmeli…  

ABD, PKK/YPG’DEN Mİ, İSVEÇ VE FİNLANDİYA’DAN MI VAZ GEÇECEK?

Türkiye’nin içinde olduğu, birbirlerinin topraklarını dış saldırılara karşı korumayı yazılı anlaşmaya dökmüş NATO’nun neredeyse tüm üyeleri Türkiye’ye saldıran bir terör örgütünü destekliyor.

Terör örgütünün finans, silah, lojistik, eleman devşirme, propaganda yapma ve örgütlenme faaliyetlerinin merkezi NATO üyesi ülkeler.

PKK/YPG’nin temsilcileri AB ülkelerinde sarayların kapısında kırmızı halıyla karşılanıyor, parlamentolarında onur konuğu olarak misafir ediliyorlar.

İsveç ve Finlandiya’dan önce ABD, Fransa, Almanya ve İngiltere’nin terör örgütüne verdiği desteği kesmek lazım.

Türkiye, “ABD, Fransa, Almanya ve İngiltere PKK/YPG’ye destek vermeyi kessin. İsveç ve Finlandiya istediğini yapabilir” dese maskeler bir anda düşer.

O zaman ABD, bu iki ülkeyi NATO üyesi yapmaktan vaz geçer. Çünkü ABD’nin bu iki ülkeden daha çok PKK/YPG’ye ihtiyacı var!

Türkiye, yakaladığı bu fırsatı iyi kullanmalıdır. NATO üyesi ülkelerin PKK/YPG’ye verdiği destek kesilirse terör örgütü anında biter…