Sevgi; bu hayatta yüreği insanlığa açan en büyük değerdir. Bu sevginin hayatı kuşatabilmesi, insanın kendisini sevmesiyle başlar. Sevginin kaynağının, bizleri severek Yaratandan geldiğini bilirsek, var olmanın anlamını kavrayabileceğimiz gibi, sevdiğimizi, sanki bizden kaynaklanan bir lütuf olduğu için seviyormuşuz gibi görmeyiz. Sevmek; yüreğimize güneşi almaktır. Yaradan’ımızın bize lütuf kapılarını açması için ona hazır olmak, taşıdığımız değerin önce bizi kuşattığını idrak etmek, severek insan olabilmemizin ve insan kalabilmemizin farkına varıp, güçlü bir avantaj elde etmek demektir.  

Akıl, bize elzem olanı seçmemizde işe yaramalı

Sevgi; insanı içten donatır, yürekten baktırır ve yürekten gördürür. Yüreğin imzasını taşımayan her şey, gerçek vasfının çok altında işlev görür. Farklı, güzel ve anlamına anlam katacak olan şey, gönülde üretilen sevginin her halimize damgasını vurmasıyla açığa çıkar. Sevmek öğrenilmeli, bilhassa seçilmeli ve olmazsa olmazımız olma derecesinde ele alınmalı.

Sevilmek değil, sevmektir acil ihtiyacımız

Eğer sevebilmek bizi olduğumuzdan çok daha iyi bir yere taşıyacaksa, eğer sevmek bizi doğru ve insanca bir bakış açısına sahip kılacaksa, kinden, nefretten, kıskançlıktan ve diğer olumsuz duygu durumlarından arındıracaksa, içimizi ferah ve dingin yapacaksa, beni daha çok mutluluğa taşıyacaksa, Rabb’imi (c.c) ve O’nun yarattıklarına daha doğru bir şekilde yaklaşmamı sağlayacaksa ki öyle; ey alemlerin Rabbi (c.c), bizi tam da istediğin gibi seven kullarından eyle.

Duam odur ki;

Ya İlâhi (c.c), bütün hücrelerimizi sevmeye ayarlı kıl, sevgiyle besle, sevgiyle iyileştir, doğrult, düzelt ve insan gibi insan olabilmemize yardımcı olmasını ve manevi hastalıklarımızda ilâç gibi bizi iyileştirmesini Sen bizim nasibimiz kıl. Hatalarının, yanlışlarının insanı sevmeye engel olmadığını anlamamızı nasip eyle. Sevgi eksildikçe yanlışların arttığını, sevginin girmediği kalplerin ve mekânların kapkaranlık olduğunu, sevgisizliğin insanı batağa sürüklediğini idrak ettir. Her varlığın sevgiyle beslendiğinde, taşıdığı potansiyelin en yükseğine ulaşabileceğini fark ettir. Her insanın sevgiyle iyileşebileceğini ve sevginin Senin bizi yaratmanla bizde var olduğunu ve kaynağının da O olduğunu aklettir, fehmettir. Sevgiyi tanımayan, taşımayan ve yaşayamayanlara, sevgi medeniyetini tanıt ve sevdir. Onları da iyileştir ey Rahmeti Rahman. Hepimize Sen yardım et, Senin gücün her şeye yeter.