İnsanlar ilim irfan sahibi oldukça kendilerine dayatılan ne varsa hepsini sorgular, doğruyla yanlışı ayırt eder ona göre kendi konumunu belirler, nerede duracağına, kiminle yol yürüyeceğine, kimin peşinden gideceğine karar verir.

İlmiyle amel etmenin bir yolu da budur.

Son yüz yılda ülkemizde, bilimi de, sanatı da, diplomayı da kendi tekelinde gören bir zihniyet türedi. Bu zihniyet diploma sahibi olarak bir yerlere geldi gelmesine de, ilimden asıl payına düşmesi gerekeni yani feraseti alamadı.

Hal böyle olunca da, kendisi gibi düşünmeyen insanlara cahil dedi, yobaz dedi ve kendilerini de ‘aydın’ olarak nitelendirdi bunlar.

Şuan düştükleri durum gerçekten içler acısı.

Peşinden gittikleri insanlar bunları öyle dönüştürdü ki, kürsüden konuşulan her şeyi sorgusuz sualsiz kabul edecek hale geldiler.

Bunlara liderlik yapanlar bir baktılar, ne verirsem vereyim bana mısın demiyorlar, o halde yüklendikçe yükleneyim dediler. Çuvalda yer varsa doldurdukça doldur…

Bir zamanlar çözüm süreci dolayısıyla hepsi terörist düşmanı olmuşlardı ve şehit haberleri gelince yeri göğü inletiyorlardı. Şimdi hepsi terörist sevici oldu, şehit haberleri gelince oralı olan yok, neden? Peşinden gittikleri liderleri terörü meşrulaştırdı da ondan.

Eskiden devlet kurumlarının tabelasından TC ibaresi kaldırıldı söylentilerinden rahatsız olanlar hemen TC’ye sarıldılar ama şimdilerde TC’ye saldıranlarla birlikte yol yürüyorlar.

Karşıt oldukları lideri yenme psikolojisiyle açıklanamaz bu durum.

İlim irfan sahibi, diploma sahibi, kendisini aydın olarak nitelendiren insanlar;

Tamam, beğenmediğimiz lideri yenelim ama duruşumuzdan da taviz vermeyelim, en azından terörü meşrulaştırmayalım, zamanında yerin dibine soktuğumuz insanlarla kol kola olmayalım, dışarıda Türkiye aleyhine bir gelişme olursa birlik görüntüsü verelim, der…

Şımarıklık desen bunlarda, yalancılık desen bunlarda, hakaret dillerinden düşmüyor, önüne gelene yafta yapıştırmakta çok mahirler ama okumuşlar, diplomaları var.

Diploma cahilliği alır eşeklik baki kalır derlerdi eskiden, diploma cahilliği daha da artıyor bunlarda.

Köylü emmiye git sor Finlandiya’nın NATO üyeliği hakkında ne düşünüyorsun diye…

Çatır çatır cevap verir sana, teröristleri besleyen ülkeye destek olmamalıyız der.

Peki, bunlar ne yapar?

Hem de ayaklarına gidip, Türkiye’ye taviz vermeyin der…

Bunlardan biri bir yalan atar ortaya sonunda o yalanın ortaya çıkacağından yüzde yüz emin oldukları halde o yalanı hemen yayarlar. Diplomanın verdiği bir özgüven işte…

Bir de çıkarlar derler ki:

Dağdaki çobanla benim oyum bir mi?

Dağdaki çobanın güttüğü koyunla oyu eşitlenmeyecek olanların cahilliği sona erse, emin olun bu ülke dünya devleti olur en kısa zamanda…