CHP kuruluşundan itibaren halkımızın “dini” ve “etnik” kimliklerine karşı negatif bir siyaset yürütmüştür.

Sünni Müslümanlara ve Kürtlere hasmane yaklaşan, baskı ve zulümleriyle halkın hafızasında derin yaralar açan CHP, bugün genel başkanının “mezhebi” ile yüzleşmek zorunda kaldı…

İYİ Parti Milletvekili İ. Halil Oral, katıldığı bir programda kimsenin söylemeye cesaret edemediği bir şeyi ifşa etti…

Oral, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ismi ön plana çıkan Kılıçdaroğlu için; “Alevi olması benim için bir engel değil. Ancak siyasette maksat kazanmaktır. Türkiye’deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye’nin %65’i, %70’i muhafazakar profil çiziyorsa ona hitap edebilen farklı bir isimle çıkılır” dedi ittifak masası beşik gibi sallandı.

KILIÇDAROĞLU’NUN “ALEVİ” OLMASI KİMİN SORUNU?

İYİ Parti’den gelen “Kılıçdaroğlu Alevi olduğu için Sünni Müslümanlardan oy alamaz” tezine karşı CHP harekete geçti.

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması durumunda Alevi olması sizin için bir sorun olur mu?” sorusunu sorduğu bir anket yaptırdı.

Katılımcıların %83’ü Kılıçdaroğlu’nun “Alevi olmasını” sorun olarak görmüyor. Peki o zaman Kılıçdaroğlu on iki yıldır girdiği seçimlerde %25 oy oranını neden aşamıyor?

Çünkü CHP ve genel başkanları milletimize karşı her zaman “etnik köken” ve “dini inanç” üzerinden “hasmane” bir siyaset yürüttüler.

Kılıçdaroğlu’nun dindar, milliyetçi ve muhafazakâr seçmene yönelik “sözde” pozitif söylemleri bu “düşmanca” siyasetin izlerini silme çabasından başka bir şey değildir.

Ancak CHP’nin ve genel başkanlarının bu konuda günah galerisi öylesine dolu ki, Müslüman halkımızı ikna etmesi imkansızdır…

Bunu bilen İyi Parti milletvekili yeni bir seçime giderken bu acı gerçeği “mezhebi” üzerinden önüne koydu!

KILIÇDAROĞLU “ALEVİ” OLDUĞU İÇİN Mİ SEÇİM KAYBEDİYOR?

CHP her ne kadar yıllarca halkın “dini” ve “etnik” kökenini hedef alan bir siyaset izlemiş olsa da halkımız sandığa giderken CHP’nin başındaki kişinin “dini” ve “etnik” kökeniyle ilgilenmemiştir.

Eski genel başkanlarının “sözde” Sünni olmaları halkımızı ilgilendirmediği gibi Kılıçdaroğlu’nun “Alevi” olması da oy tercihlerini etkilememiştir.

Halk oyunu kullanırken partilerin ve liderlerinin kendi “dini” ve “etnik” aidiyetlerine gösterdikleri saygıya göre tercih yapmışlardır.

Milletin Kılıçdaroğlu’na oy vermemesi için 85 milyon sebebi var. Alevi olması sıralamada en son sıradadır.

Peki halkımız CHP ve Kılıçdaroğlu’na neden oy vermiyor?

Halkımızın “dini” ve “etnik” kökenine düşmanlığı bırakmadıkça…

Girdiği tüm seçimleri kazanan Cumhurbaşkanımıza karşı siyasetçiye “yakışır bir dil” kullanmadıkça…

Türkiye’yi bölmek isteyen terör örgütüne karşı “Türkiye’nin yanında” durmadıkça…

İçeride ve dışarıda Türkiye’nin hak ve menfaatlerini “savunan bir duruş” ortaya koymadıkça…

Kendisine oy vermeyen sanatçıyı, çiftçiyi, öğretmeni aşağılamayı, bürokratı tehdit etmeyi bırakmadıkça…

Milletimizden kendisini iktidara getirecek oyu alamaz. Milletimizin “sözde” dindarlık görüntülerini de, “sözde” mağduriyet numaralarını da yutmadığını seçimde görecekler!