Son lig ve süper kupa şampiyonu Trabzonspor, yeni sezona 2 galibiyet ile girerken, kadrosunu daha güçlendirmek amacıyla İspanya’nın La Liga Ligi’nden iki yıldız oyuncunun yanı sıra Fas Rabat FUS takımından genç bir yıldız adayını transfer etti.

Barcelona’nın altyapısından yetişen Avrupa’nın ünlü takımlarında forma giydikten sonra ülkesinin takımlarından Real Betis’e transfer olan İspanyolların gözde stoperi Marc Bartra’yı Trabzonspor uzun transfer görüşmelerinden sonra Trabzon’a getirmeyi başardı.

Şimdi bunları neden yazdım ki!

Real Betis’ten transfer edilen Marc Bartra yıldız bir oyuncu. Bu oyuncuyu başka bir kulüp transfer etseydi başta devlet televizyonu TRT olmak üzere bazı özel Televizyon kanalları yayınlarını keserek canlı yayın yaparlardı. Trabzonspor ligi salladı, art arta süper kupaları kazandı. Yine de hem görsel hem de yazılı basında yıllarca üvey evlat muamelesi görüyor.

BÜYÜKEKŞİ’YE UYARI!

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yönetimiyle Türk futbolunun ilerlemesi adına cansiperane çalıştığına adım gibi eminim. Süper Lig’in henüz 2. Haftası oynandı. Hakemler çok kötü. İlk haftada 3-3 sona eren Fenerbahçe-Ümraniyespor maçı yöneten Yaşar Kemal Uğurlu’nun bariz hataları. Trabzonspor- Hatayspor maçını yöneten Abdülkadir Bitigen ve yardımcıları Serkan Ok ile Alparslan Dedeş’in inanılmaz bayrak yanlışları. 3-0 öne geçip, lehine penaltı bile verilen Beşiktaş, maç 3-3 bitince hakemden ağlıyor.. Ancak Yasin Kol müsabaka 15 doğru kararın yanında iki de hatalı düdük çaldı.

Sayın Büyükekşi, geride 36 hafta daha var. Sayın Başkan, hal böyle devam ederse kabak sizin başınıza patlar. Genç hakemlere güvenin. Çünkü onlar hata yapsalar bile fazla eleştiri almazlar. Ancak bazıları sizlerin altınızı oyarlar yönetim tarzlarıyla.