Süper Lig’in 5. Haftasında İstanbul’da Kasımpaşa karşısına çıkan Trabzonspor oyunun ilk 45 dakikasında istediklerini yapamadı. Ev sahibi takım Fırtına’ya önemli pozisyon vermedi. Kendi sahasında pas yaparak Trezeguet’e atılan uzun topları iyi ezberleyen Kasımpaşa, Mısırlı oyuncuyu 3. Bölgeden uzak tutunca Bordo-Mavililer ilk devreyi neredeyse gol pozisyonuna giremeden kapattı dersek yerinde olur. Sadece Trezeguet’ın yakın mesafeden vuruşunu Kasımpaşa kalecisi Serkan çelerek gole izin vermedi.

Bordo-Mavili takımının santrforu Djanıny ne yaptığını bilmeyen bir yapısıyla takıma hiçbir katkısı olmadı. Yanından geçen topa bile ne kafasını ne de ayağını uzattı. Trabzonspor Teknik Direktörü bu oyuncudan verim alamayınca sağ kanattaki kaptan A.Kadir Ömür ile sol orta sahada yer alan Makedon oyuncu Esin’i hücuma yöneltti. Ev sahibi takım ise ne geri çekildi ne de korkak bir futbol görünümü verdi. Zaman zaman Trabzonspor’un kalesi önünde gol pozisyonları için tüm gücüyle çabaladı. Fırtına, geçiş oyunlarında pek de başarılı değildi. Ömür-Bekastas’ın bu oyunundan sonuç gelmedi. Ancak Yunan oyuncu arzuluydu. Trabzonspor’da final pasları yerini bulmadı. Trabzonspor’un oyun sistemini çözen rakipler, Trezeguet, Ömür, Bakasetas gibi bireysel özellikleri olan oyuncuları iyi markaja alınca ev sahibi takım, Fırtına yine geri pas ve yan pas yapmaya devam etti. İlk 45 dakikada oyunda yer alan hiçbir Trabzonsporlu topu dikine oynayamadı.

İkinci yarıda Umut Bozok Larsen oyuna girince Trabzonspor, ilk yarıdaki dağınık oyunun düzeltti. Ve oyunun hâkimiyetini ele geçirdi. Önce Trezeguet ile arzuladığı golü bulurken birçok gol pozisyonunu da kullanamadı. Bordo-Mavililer bu galibiyetle UEFA Liginde Budapeşte maçı öncesi moral buldu.