İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı 107 milyonluk ihale Samsun’da bir yıl önce gündem olmuştu.

Bedri Yaşar’a da sorulmuştu.

Ne mi demişti;

“İhaleyi alan firmanın başında çocuklarım duruyor. İhaleyi çocuklarımın aldığını sonradan öğrendim. İhaleyi alan firma 50 yıllık…”

Çocukları 50 yaşında olmadıklarına göre, milletvekili olduktan sonra kurucusu olduğu firmayı çocuklarına devretmiş.

Bu haber bir yıldır görünürde olmasına ve…

“AK Partili bir milletvekilinin oğlu, AK Partili bir belediyeden 107 milyon liralık ihale alsa… Ne derdi Meral Akşener ya da Kemal Kılıçdaroğlu? Cumhuriyet, Sözcü ne yazardı?” diye sormuş olmamıza rağmen…

Neden bir yıl sonra gündeme geldi?

Barış Yarkadaş, İyi Parti'nin HDP eleştirilerine tahammül edemeyerek patlatılmış bombayı “Elimde belgeler var” diye televizyona taşıdı.

Havai fişek gösterisi yaptı.

O belgeleri bir yıl önce yayınlamıştık.

Yarkadaş, HDP seçmeni sayesinde kazanılan belediyelere rağmen İYİ Parti’nin HDP'ye tavır koymasına tepki için yaptı bu gösteriyi.

Ve fakat…

CHP eski milletvekili Yarkadaş ihaleyi alanı yerden yere vururken, ihaleyi veren CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a toz kondurmadı.

Tuhaf değil mi?

İhaleyi bir alan var bir de veren…

Fatmagül’ün suçu yok mu?

Yarkadaş Mansur Yavaş’ın sessiz ve derinden Millet İttikafı’nın kestiği faturaları ödediğini bilmiyor mu?

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Millet İttifakı ortakları tarafından yönetildiğini…

Başkanlığın CHP’de olup, başkan yardımcılıkları, genel sekreterlik, daire başkanlıkları ve birim sorumluluklarının İYİ Parti, HDP ve SP’ye oy nispetince dağıtıldığını…

Başkent Kart da Millet İttifakını oluşturan partiler tarafından hazırlanarak belediyeye teslim edilen listelere göre dağıtılıyor.

İhtiyaç sahibi olup olmadıklarına bakılmaksızın…

Şimdi bir Başkent Kartlının sözlerini naklediyorum;

“Allah Mansur Yavaş’tan razı olsun. Biz onu faşist, gerici olduğu için hiç istemedik, sevmedik. Partiden ‘Destekleyeceksiniz’ talimatı gelince de gönülsüz bir şekilde gidip oy vermiştik.

Ama şimdi Mansur Yavaş başkanım sağ olsun, hepimize birer Başkent Kart verdi, gıda yardımının yanında her ay 500 TL hesabımıza yatıyor. Doğal gaz faturamıza da yardım ediyor…”

Bu şahıs Güneydoğulu…

Şu da var;

Mansur Yavaş iktidar mücadelesi veriyor; Belediyeyi, HDP ve SP ortaklığından ayıklamak için verilen müdürlükleri geri aldı.

Akşener’in İmamoğlu ile Yavaş ziyaretlerine bir de buradan bakın…

Gürsel Tekin ve Yarkadaş üzerinden İYİ Parti’ye operasyon çekileceği bilgisi partinin üst makamlarına gelmişti.

Akşener’in İmamoğlu ve Yavaş üzerinden Kılıçdaroğlu’nu zora sokan hamlelerine misilleme bekleniyordu.

Olup bitenlere rağmen Akşener’in 2 Ekim’de yapılacak Altılı Masa toplantısında, İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur Yavaş’ı teklif etmesi bekleniyor.

Mansur Yavaş’ın adaylığını ilk gündeme getiren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dı.

Çok zaman sonra İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Mansur Yavaş isminin Erdoğan’dan sonra ikinci isim olarak anketlerden çıktığını söylemişti.

Ümit Özdağ İYİ Parti’den Buğra Kavuncu’yu FETÖ'cü olmakla suçlayarak ayrılmamış mıydı?

Şimdi bu ikisi Mansur Yavaş isminde mutabık kalıyorlarsa;

Ya Altılı Masa ve İYİ Parti’yi sevk ve idare eden Üst Akıl, Buğra Kavuncu üzerinden iş görüyor veyahut da görünmez ve bilinmez bir Akşener – Özdağ ittifakının ayak sesleri duyulmak üzeredir.