CHP’li Gürsel Tekin’in, “Seçimi kazanırsak HDP’ye bakanlık verebiliriz” açıklaması Millet İttifakı’nı fena salladı.

Demirtaş ile kahvaltı yapmayı dört gözle bekleyen Akşener’in İ Partisi “anlaşılmaz” bir şekilde hop oturup hop halktı.

HDP ile seçim ittifakı yapan Millet İttifakı, bakanlık tartışmalarında HDP’ye değil aslında saygı duyduklarını iddia ettikleri “seçmenine” tavır koymuş oldu.

HDP ile ittifakı savunurken bu partinin seçmeninin iradesine saygı gösterilmesini isteyenler şimdi savunduklarıyla çelişiyorlar.

O zaman sormak lazım, “HDP, terör örgütünün siyasi ayağı ise neden ittifak yapıyorsunuz? HDP seçmenine neden terörist muamelesi yapıyorsunuz?”

Burada HDP’den önce seçmenine ağır bir suçlama var.

Millet İttifakı bu tartışmayla HDP’yi “legal”, “terörden uzak” bir parti olarak görmediğini ve bu partinin “Kürtlerin temsilcisi olmadığını” tescil etmiş oldu.

Diğer garabetse dışlanan, aşağılanan, iradesi yok sayılan seçmenine rağmen HDP, neden bu ittifakın peşini bırakmıyor?

HDP’ye bakanlık verilmesini kabul etmeyen Akşener’in, “Kürtlere yanlış bir kelime söylemeyeceğiz, söyletmeyeceğiz. Onlar da canları pahasına bu devletin yanında durdular.” kıvırması tam bir komedi.

Akşener’in bahsettiği “canları pahasına devletin yanında duran” Kürtler kırk yıldır dağda askerimizin, karakolda polisimizin, siyasette de AK Parti’nin saflarında; terör örgütü ve siyasi ayaklarına ve “ittifak ortaklarına” karşı omuz omuza mücadele ediyorlar.

KÜRT HALKI DA SİYASETÇİSİ DE AK PARTİ’DE DEĞER GÖRÜYOR

O Kürtler, devletin de AK Parti hükûmetlerinin de her zaman baş tacı oldular.

AK Parti Türkiye’sinde onlara “yanlış” bir kelime söyleyen olmadığı gibi, söylemeye cüret edenlere de hukuk önünde hesap soruluyor…

AK Parti, belli bir dini, mezhebi, ırkı, etnik kökeni önceleyen ve bunlardan birini diğerine üstün tutan bir parti değildir. 80 milyon insanımızı, dinî inancı, mezhebi, etnik kökeni ne olursa olsun kucaklayan bir partidir.

Girdiği her seçimde her dinî görüş, mezhep ve etnik kökenden milletvekilleri oldu.

3 Kasım 2002’de kurduğu 58. hükûmetten bugünkü 66. hükûmete kadar AK Parti kabinelerinde 34 Kürt kökenli bakan görev yaptı.

Şu anda görevde olan 66. hükûmette de 3 Kürt kökenli bakan başarıyla görev yapmaktadır. AK Parti’deki bu olağan duruma ittifak ortağı MHP ve BBP’den de en ufak bir eleştiri gelmemiştir.

Diğer taraftaysa kendisini Türk siyasi hayatına “Kürtlerin partisi” olarak sunan…

Son belediye ve milletvekilliği seçiminde Millet İttifakı’nı destekleyen HDP’ye bakanlık verilmesi “ihtimaline” bile tahammül edemeyen bir Millet İttifakı var…

Hani HDP legal bir partiydi, halkın iradesini temsil ediyordu? HDP ile ittifak yapmak için bu argümanların arkasına sığınan İ Parti şimdi ne oldu da hop oturup hop kalkıyor?

Millet İttifakı ile HDP’nin oynadığı tiyatroyu milletimiz gülerek izliyor. Milleti kandıramadığınızı sandıkta göreceksiniz!