Trabzonspor ilk yarıya erken attığı golle başladı. Trezegeut ve Bakasetas’ın atağında savunmadan dönen topa ceza sahası yayına yakın mesafede kaleye plaseleyen Hamsik’in bu güzel golüyle bordo-mavili takımı öne geçti.

Bu golden sonra Fırtına, Sivasspor kalesine giderken kaptırdığı toplarda kalesinde tehlikeler yaşadı. Orta sahada istediğini yapan konuk ekipte N’Jie’nin yaklaşık 30 metreden çektiği şut Trabzonspor’un kalesinin üst direğinden sahaya döndü. Daha sonra aynı futbolcunun ceza sahasında kaleci Uğurcan’a teslim ettiği şutu Fırtına’nın kalesinde konuk takımın çok önemli pozisyonlarıydı. Karadeniz takımı, kendi sahasında rakibinin ikinci ve üçüncü bölgesine geçerken çok pas hatası yaptı.

Gbami’nin orta sahada Hamsik’e daha konforlu bir ortam oluşturması hem Slovak hem de Trabzonspor’a yaradı. Oyunun yönü değişirken Gomez’in rakip sağ bek karşısında üstün bir performans boy avantajıyla iyi bir performans gösterdi. Gomez’in Eren’in kademesine gelmemesi Sivasspor ’un o bölgeden oynamasının önünü açtı.

İkinci yarıda Trabzonspor, skoru korumak için rizikoya girmeyip Sivasspor eşitliği yakalamak isterken kendi alanında geniş alanlar bırakmasına rağmen bordo-mavililer bu boşlukları yeterince kullanamadı.

Her iki teknik direktör ise çok sayıda oyuncu değişimi yaptılar ancak net gol pozisyonu bulamadılar. İlk ve ikinci yarısı tatsız ve tuzsuz geçen maçta Trabzonspor, yıldız oyuncusu Hamsik’in nefis golüyle sahasından 3 puanla ayrıldı.

Fırtına’da teknik direktör Avcı, Gomez ile Umut’u ilk 11’de oynatmaktan galiba pek de memnun kalmadı ki geçen sezonun gol kralını ikinci yarının 12. dakikasında oyundan aldı. Hakem Bitigen, karşılaşmanın skorunu etkileyecek kararlar vermedi.