UEFA Avrupa Ligi’nde gruptan çıkmayı garantileyen Süper Lig’in lideri Fenerbahçe, Fransız ekibi karşısında yarın sahaya galibiyet için çıkacak. Sarı-lacivertliler, Rennes’ten puan veya puanlar aldığı takdirde grubunu lider olarak tamamlayacak. İstanbul ekibi ilk maçta Rennes ile deplasmanda 2-2 berabere kalmıştı.

Ülkemizi Avrupa’da temsil eden geçen yılın Süper Lig şampiyonu Trabzonspor da 27 Ekim Perşembe günü deplasmanda Kızılyıldız ile yapacağı karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. Grupta 9 puanlı Macar takımı Ferencvaroş’un ardından 6 puanla ikinci sırada yer alan bordo-mavililer, Belgrad’da puan veya puanlar çıkarması hâlinde gruptan çıkma avantajını elde edecek. Bu grupta Ferencvaros-Monaco arasındaki maçın skoru da Trabzonspor açısından çok önemli.

Grubunda 10 puanla lider durumda yer alan Avrupa’daki başka bir temsilcimiz Başakşehir de perşembe günü İtalya’nın güçlü ekiplerinden Fiorentina karşısında liderlik maçına çıkacak. 10 puanla takımımız, 7 puanlı İtalyan ekibini deplasmanda 3-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Başakşehir bu maçtan alacağı 1 veya 3 puan ile gruptan lider olarak çıkmayı önemli ölçüde garantileyecek.

Süper Lig’de son haftalarda aldığı galibiyetlerle dikkat çeken Sivasspor da Avrupa’da da başarısını sürdürmek istiyor. 7 puanlı Rumen ekibi Cluj’un ardından aynı puanda olan ancak averajla ikinci sırada yer alan kırmızı-beyazlılar, kendi sahasında yapacağı bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılması hâlinde gruptan çıkmak için önemli bir avantaj sağlayacak.
Tüm takımlarımıza başarılar diliyor, Avrupa’da yine bir ‘Türk’ gecesi yaşatmalarını bekliyoruz.