Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır’da gençlerle buluşmasında salondaki “Devlerin AŞKI büyük olur. AK Gençlik” pankartı dikkatimi çekti.

Diyarbakırlı gençlerin dikkat çektiği “aşk”, Diyarbakırlıların Erdoğan’a, Erdoğan’ın da Diyarbakırlılara duyduğu aşktı…

Daha açık bir ifadeyle Erdoğan’ın Kürtlere, Kürtlerin de Erdoğan’a olan sevgisinin Türkiye ve dünyaya ilanıydı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bartın’daki maden ocağı patlamasından dolayı ertelenen Diyarbakır ziyareti hafta sonu yapıldı.

Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretleri her zaman, herkes tarafından merak ve heyecanla beklenmiştir.

Çünkü Erdoğan Diyarbakır’a her gidişinde hem Türkiye hem bölge, hem de Diyarbakır için çok önemli mesajlar vermiştir.

Bu ziyareti de öyle oldu…

Meydanı dolduran Diyarbakırlılara hitap ederken de gençlerle buluştuğunda da “Türkiye Yüzyılı’nda” Diyarbakır’ın önemli bir mihenk taşı olacağına dikkat çekti.

Erdoğan bunun gerçekleşmesi için üzerine düşeni bugüne kadar yaptı. Bundan sonra da yapmaya devam edecek.

Ancak artık Diyarbakırlıların da bu mücadeleye daha güçlü ve daha cesur bir destek vermesi gerekiyor!

ERDOĞAN’DAN DİYARBAKIR’A, TÜRKİYE VE DÜNYAYA MESAJLAR

Diyarbakır’a…

Sen bu ülkenin gözbebeğisin. Sen, büyük ve güçlü Türkiye hedefimizin en önemli lokomotiflerinden birisin… Batı’ya ne yaptıysak; Doğu’ya, Güneydoğu’ya da aynısını yaptık…”

Kürt halkına…

“Diyarbakır’ın rengi terör ve siyaset baronları değildir. Diyarbakır’ın rengi kökenine, inancına sahip çıkan asil insanlardır. Diyarbakır’ın rengi, PKK’nın istismarı veya HDP’nin sapkınlığı değildir. Bugün sizlerle sergilediğimiz işte bu kardeşliktir, muhabbettir, beraberliktir. Diyarbakır’ı köklerinden koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir…”

Türkiye’ye…

“Kendi ikballerini bu ülkenin 85 milyon vatandaşının felaketine bağlayanların hesaplarını tepe taklak edeceğiz. Türkiye Yüzyılı’nı beraber yükseltecek, sizlerle beraber zirveye taşıyacağız. Çünkü biz hep birlikte Türkiye’yiz…”

Dünyaya…

“Sadece Diyarbakır’ın huzurlu olması yetmez. Irak’ın da Suriye’nin de huzurlu olması lazım. Çevremizdeki ateşi bize sıçratmak için sabırsızlıkla bekleyenlerin, pireyi deve yaparak oluşturmaya çalıştıkları iklim, sizi asla yanıltmasın…”

Erdoğan ve AK Parti iktidarı Diyarbakır’a huzur, refah ve kardeşliği getirdi. Bölgenin diğer aktörleri olan PKK terör örgütü ve siyasi ayağı HDP ise halka kan ve gözyaşından başka bir şey vermiyor.

Kürtlerin haklarını vermek ve sorunlarını çözmek için “baldıran zehri” içen Erdoğan’a; Kürt halkı da çukur/hendek olaylarında terör örgütüne karşı devletin ve Erdoğan’ın yanında durarak destek verdi.

Bölge ve Kürt halkı, “çözüm sürecine” verdiği desteğin çok daha fazlasını 2023 seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’ye vermelidir…

Çünkü Türkiye’nin de bölgenin de sorunlarını çözecek başka bir lider de başka bir parti de yok!