TOGG, Türkiye’nin zihniyet değişiminin şimdilik en üst noktasıdır. En önemli güç, motivasyon gücüdür; en etkili motivasyon ise içi dolu öz güvendir. Türkiye Cumhuriyeti, kuruluş felsefesini gerçekleştirmek için kuruluş yıllarında daha çok medeniyet değişimini sağlamak için sosyal ve hukuki çalışmalara yönelmiştir. Bu yöneliş çoğu zaman medeniyet krizine sebep olmuş ve Türk halkı bu krizin etkisiyle önemli savrulmalar yaşamıştır.

Bir ülke düşünün, yıllarca okumak isteyen çocuklarına kılık kıyafetlerinden dolayı Arabistan yolunu göstersin. Bir ülke düşünün sırf lise tercihlerinden dolayı bu okul mezunlarının puanlarını kessin ve bu öğrencilerin iyi okullarda okumalarının önüne dev setler çeksin.  Elbette burada devlet kavramı Türkiye Cumhuriyeti’nin manevi şahsiyesi ile ilgili değildir.

Fakat devletle milleti karşı taraflar olarak göstermeye çalışan gayr-i millî zihniyet zaman zaman devlet millet birlikteliğine zarar vermişlerdir.

SUNİ GÜNDEMLER BİTTİ, GELİŞME BAŞLADI

2000 sonrası Türkiyesi küresel güç merkezlerinin çeşitli engellemelerine rağmen kendi olanakları ile var olma mücadelesi vermeye başlamıştır. Öncelikle kamu, çalışanları ile kavgayı bırakmış onların nasıl giyindiğine, nasıl ibadet ettiğine ve nasıl düşündüğüne müdahale etmekten vazgeçmiştir.

İkinci uzlaşı, devletin henüz reşit bile olmayan çocuklarıyla barış imzalaması olmuştur. Artık okullarda ikna odaları kurulmamış, isteyen öğrencilerin serbestçe istediği kıyafetle okullarına devam etmesi sağlanmıştır.

Devletin en önemli mücadele alanı, bürokrasi oligarşi olmuştur. Askerî ve sivil oligarşi Batı standartlarına çekilmiş ve silahı olanın, gazetesi-televizyonu olanın, holdingi olanın egemen güç olma devri bitmiştir.

TEKNOFEST DEVRİ VE GENÇ MUCİTLER

Her şey hayalle başlar, hayalleri biten toplumların gelişmeleri mümkün değildir. Teknolojik gelişmeler öncelikle askerî alanda olmuştur, Türkiye, kendi piyade tüfeğini yapmış, Atak helikopter semalarda uçmaya başlamış belki de en önemlisi İHA ve SİHA’lar Türkiye’nin teknolojik gelişmişlik alanında kendini göstereceği ve kabullendireceği buluş olmuştur.

Akerî alandaki gelişmeler, okullarda teknolojik çalışmaların hızla artmasına katkı sağlamıştır. TEKNOFEST, tüm okullarda teknoloji kulüplerinin kurulmasına vesile olmuştur.

Artık tüm okullar, AR-GE merkezi gibi yenilikler peşinde koşmakta ve ülkesi için icatlar yapma peşindedir.

TOGG YENİ ZİRVE

Türkiye, Devrim otomobili hezimetinden sonra 60 yıl beklemek zorunda kalmıştır. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın ısrarlı mücadelesi olmasa belki de bir altmış yıl daha kimsenin aklına otomobil üretme fikri gelmeyecek. Zira Türkiye, zihniyet felçli bir şekilde önemli devletlerin tüketim merkezi olarak konumlandırılmıştı çoktan.

TOGG üretim bandından indi, asil milletin asil evlatları bu tablo karşısında gururlandı, herkesin göğsü kabardı, aracın kalitesi ve görüntüsü içimizdeki eziklik duygusunu bir anda gurur duygusuna bıraktı. Bu muhteşem tabloya bile sevinemeyen kişilere bakıp nasıl mankurtlaştırıldıkları karşısında üzülüyorum.

Biz Türklerden adam olmaz anlayışı; ‘biz Türkler daha neler yapacağız, bekleyin bizi’ duygusuna dönüştü. TOGG, bir son zirve değil, şimdilik zirvedir ve artık esaret çemberi kırılmıştır.