UEFA kupasında bir üst gruba çıkabilme şansını geçen hafta deplasmanda Kızılyıldız’a 2-1 yenilerek zora sokan Trabzonspor, son maçta ise kendi evinde karşılaştığı Macar ekibi Ferencvaroş’u 1-0 mağlup etti ama bir üst gruba yükselemedi. Fırtına, bu galibiyetle yolunu Konferans Ligi Play-Off grubunda devam edecek.

Bordo-Mavililer, Macar takımını ilk yarıda sahadan sildi. Müsabakaya adeta fırına gibi giren Bordo-Mavililer, Bakasetas’ın ceza sahası dışından mükemmel golüyle öne geçti. Karadeniz ekibi, bulduğu erken golün ardında sahanın tamamen hâkimi oldu. Farkı daha artabilirdi Macar takımı karşında. Sırasıyla Trezeguet’ın topu direkten döndü, Yusuf Yazıcı’nın net iki pozisyondaki şutları maalesef çerçeveyi bulmadı. Kornerden gelen topu Bartra kafa ile Ferencvaroş kalesine gönderdi ancak kaleciyi de geçen topu savunma son anda kurtardı.

Trabzonspor’da teknik direktör Abdullah Avcı, sahaya Umut ve Gomez gibi santrforları yedekler arasında aldı ve önde Yusuf Yazıcı’ya görev verdi. Bu oyuncunun yanında ise Bakasetas vardı. Fırtına’da, Siopis orta sahanında önünde rakibin ataklarını keserken, Hamsik dinlenerek takımını iyi yönlendirdi. Bu Avcı’nın önemli bir stratejisiydi. Trabzonspor, ilk yarıda harika oynadı. Ancak ilk 45 dakikaya sadece tek gol sığdırdı.

İkinci yarıda ev sahibi takım topu konuk ekibe verdi. Macarlar Trabzonspor kalesine geldiler. Ancak 1-2 pozisyonun dışında da etkili olamadılar. 60. Dakikadan sonra Trabzonspor’da teknik patron Avcı, belki de Pazar günü evinde konuk edeceği Konyaspor maçını düşünerek belli aralıklarla önce Hamsik ve Yusuf Yazıcı’yı daha sonra ise sakatlanan Abdülkadir’i , tek golün sahibi Bakesates ile son dakikalarda ise Trezeguet’yi kenara aldı. Bence Avcı’nın hamleleri doğruydu. Çünkü Monaco sahasında Kızılyıldız önünde farklı skora erişince oyuncularının zorlamasına daha gerek görmemiş olabilir. Oynamayanlara forma vererek jest yaptı.

Trabzonspor’da A.Kadir Ömür oyundan çıkınca Bordo-Mavililer, 3. Bölgeye geçmekte çok zorlandı. Bu futbolcu sahada kaldığı sürece önemli çıkışlar yaparken iyi de mücadele verdi. Top kazandı ve de olumlu kullandı. Siopis ise sahanın en fazla koşan oyuncusuydu. MHK, Alman hakem Harm Osmers’in yönettiği bu maçın kasetlerini yediden yetmiş tüm hakemlerimize göndererek izlettirmeli.