Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmak için verdikleri “savaş” her gün yeni bir safhaya evriliyor.

CHP’de Bizans’ın taht oyunlarına taş çıkartan bir kavga var ama bu sadece “aday” olma kavgası değil, aynı zamanda CHP’nin “lideri” olma kavgasıdır.

Bu kavga Cumhurbaşkanı adayı olmaktan öte CHP’nin başında kalma ya da CHP’nin başına geçme mücadelesidir.

Bu kavgayı veren iki isim de Erdoğan karşısında kazanma şanslarının “imkânsız” olduğunu biliyorlar. Peki kaybedeceklerini bildikleri bir seçimde neden aday olmak istiyorlar?

Siyasette kaybederken de kazanabilirsiniz.

Muharrem İnce de Erdoğan’a karşı seçim kaybetti ama CHP’de milletvekiliyken oyenilgi kendisini bugün Memleket Partisi’nin genel başkanı yaptı.

Kılıçdaroğlu, aday gösterilirse güçlü bir lider olarak CHP’nin başında kalmayı garanti altına almış olacak.

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na rağmen altılı masanın ortak adayı olmayı başarırsa seçimi kaybetse bile CHP’nin genel başkanlığı koltuğunu cebine koyar.

Külliye’de Cumhurbaşkanlığı koltuğu hayal ederken CHP’nin genel başkanlık koltuğunu kazanmak da İmamoğlu gibi başarısız bir siyasetçi için çok büyük bir zaferdir.

O koltuk için ne anlı şanlı ne başarılı siyasetçiler yenilip siyaset sahnesinden silindi.

İMAMOĞLU SALDIRIYOR, KILIÇDAROĞLU DİRENİYOR

CHP’nin tüm köşe başlarına “mezhepçi” arkadaşlarını yerleştiren Kılıçdaroğlu kolay lokma değil. ABD ve diğer Batı ülkelerinden aldığı çok güçlü desteğe rağmen İmamoğlu’nun CHP’de kazandığı bir şey yok. Bunun sebebi Kılıçdaroğlu’nun partinin önemli noktalarına yerleştirdiği bu isimlerin “şanlı” direnişidir.

Ancak Baykal’ı devirip CHP’nin anahtarını Kılıçdaroğlu’na veren ABD ve FETÖ, artık piyonunu değiştirmek istiyor. Kılıçdaroğlu’nun on iki yıllık genel başkanlık performansından memnun değiller.

CHP’yi İmamoğlu’na teslim etmek istiyorlar. İmamoğlu’nun ABD ve Batı medyasındaki popülerliği ve gördüğü büyük destek FETÖ’nün bu ülkelerdeki lobi gücünden kaynaklanıyor.

Türkiye dışındaki tüm aktörler İmamoğlu’nu destekliyor. Hem Cumhurbaşkanı adayı olmasını hem de CHP’nin başına geçmesini istiyorlar.

Kılıçdaroğlu’nun ABD, İngiltere ve yarım kalan Almanya gezisi o güçleri İmamoğlu’nu desteklemekten vaz geçirmeye yetmeyecek.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasındaki “liderlik” savaşıyla ilgili bazı hatırlatmalar yapmak istiyorum…

İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı yapmak ve CHP’nin başına getirmek Batılı devletler için neden bu kadar önemli?

Kılıçdaroğlu’na bir hatırlatma yapayım. Darbe ile gelen darbe ile gider. İhanet eden, ihanete uğrar!

İmamoğlu’na bir hatırlatma yapayım. Şovla belediye başkanı ve CHP Genel Başkanı olabilirsin ama Cumhurbaşkanı olamazsın.

Millet İttifakı’nın “etkisiz” elemanları ve Akşener’e de bir hatırlatma yapayım. Kılıçdaroğlu’nu kızdırmayın. Kılıçdaroğlu’nun birinci hedefi CHP Genel Başkanlığı koltuğunu korumaktır. Erdoğan’ı devirmek değil!

Erdoğan’ı devirmek ve Külliye’yi ele geçirmek sizin birinci hedefiniz, ama Kılıçdaroğlu’nun değil…

Ya Kılıçdaroğlu’nu aday yapacaksınız ya da kendi adaylarınızla seçime girip boyunuzun ölçüsünü alacaksınız!