Futbol oyununda atan kazanır, atamayan yan yatar. Fırtına da ilk 45 dakikada bunu yaptı. İlk 5 dakikada Trezeguet ve Umut Bozok ile kaleyi yoklayan bordo-mavililer maalesef çerçeveyi bulamadı. Savunmasıyla orta sahası arasında adeta hangar kadar boşluk bırakan konuk ekip, Alanyaspor’un kontrataklarında kalesinde 5 gol birden gördü...

Ev sahibi takımın savunmasında Fatih Aksoy, Trabzonsporlu oyunculara ne yerden ne de havadan geçit verdi. Fırtına’da ayakta kalan tek oyuncu Trezeguet vardı. Sağ bekte Larsen, sol bekte Eren Elmalı, stoperde Vitor Hugo âdeta pimi çekilmemiş saatli bomba gibiydiler. İlk kez 11’de forma giyen Naci, çok etkisizdi. Avcı’nın ikinci yarı oyuncu değişimi bordo-mavili takıma hiçbir katkı vermedi.

Geçen yılın şampiyonu artık verimsiz yabancıları yollamalı. Gençlere kadroda yer vermeli. 38 yıl sonra şampiyon olan Fırtına’nın yeni sezondaki kadro mühendisliği, takımı bu duruma düşürdü. Hamsik neden oturuyor? Alanyaspor günü belli olmayan bir takım. Efecan, Ahmed Hassan, Eduardo ve Yusuf’la skora etki yaptılar. Attılar ve kazandılar.