Meslekte 40. yılım. İçeride, deplasmanda, yurt dışında Trabzonspor’u takip eden bir medya mensubu olarak çok sayıda teknik direktör ve yönetimle çalıştım.

Bir profesyonel kulüpte eğer teknik direktörün istifa etmek gibi bir durumu hasıl olmuşsa iki türlü sorun vardır. Ya futbolcular paralarını alamıyordur ya da teknik direktörle futbolcular arasında iletişimsizlik baş göstermiş olabilir.

Bir kulüpte başarının ve başarısızlığın yüzde olarak paylaşımında teknik kadronun payı yüzde 10 kadar olabilir. Geçen yıl şampiyon olan Trabzonspor’da başarının yüzde 10‘una sahip Abdullah Avcı, mevcut başarısızlığın da yüzde 10 sebebidir. Diğer yüzde 90 kime ait konusu ise başka bir tartışma konusu olduğu için şimdi yüzde 10’u ele almak lazım. Kulüplerde yönetim kurulu ve başkanın ortaya çıkacağı, olaya müdahil olacağı zamanlar tam da Trabzonspor’un içerisinde bulunduğu durumların yaşandığı zamanlardır.

Abdullah Avcı’yı gönderdiniz, yerine getireceğiniz kişinin elinde sihirli değnek mi var? Bilinmeyen bir hoca, kapalı bir kutu ve yeni mali yük demektir. Bilinen ve denenmiş hoca ise seyircinin bir kısmını tatmin etmek, onların gönlünü ve oyunu almaktan başka bir netice vermeyecektir. Bilinen gerçek, yeni gelecek hocanın eline verilecek kadro bu kadro olacaktır. Şu anda bu kadroyu en iyi tanıyan hoca, Abdullah Avcı’dır. Bu kadro üzerinde yapılacak bir operasyon, bir ameliyat, yönetimin Abdullah Avcı’nın arkasında tam kadro durması suretiyle Abdullah Avcı üzerinden yapılmalıdır. Abdullah Avcı’yı sevmeyebilir veya kıskanabilirsin. Fakat kulübün başarısının yolu, şu ortamda ona sahip çıkmaktan geçmektedir.

Hem Trabzonspor'a hem Galatasaray'a hem de Giresunspor'a yenilen Jorge Jesus istifa etmiyor, Abdullah Avcı edecek, öyle mi? 38 sene sonra bu takımı şampiyon yapan hoca! Trabzonsporlular, akıllı olalım. Dere geçilirken ‘at’ değiştirilmez...