İstanbul’daki dev randevuda kazanan lider Galatasaray oldu. Bordo-mavililer, bu yenilgiyle zirve yarışında ise önemli bir yara aldı. Sarı-kırmızılar karşısına sahaya puan veya puanlar almak için çıkan Trabzonspor’un evdeki hesabı maalesef çarşıya uymadı. Fırtına 1-0 öne geçtiği maçta skoru koruyamadı.

Karadeniz ekibinin teknik direktörü Abdullah Avcı, Faslı genç oyuncuyu bir lig maçında ilk kez 11’de başlatarak sürpriz yaptı. Dev maçın ilk yarısı karşılıklı gollere 1-1 berabere tamamlandı. Fırtına, maça âdete 1-0 önde başladı. Galatasaray savunmasında Torreira’nın inanılmaz hatasından yararlanan Trabzonsporlu A.Kadir Ömür’ün pasında, Gomez boş kaleye tarihi bir gol attı.

12. saniyede gelen Fırtına’nın bu erken golün ardından ev sahibi takım rakibin kalesinde gol aramaya başladı. Karadeniz ekibinin savunmasının arkasına atılan bir topa sahip olan Icardi’nin asistine net bir vuruş yapan Mertens, sarı-kırmızı takımın eşitliğini sağladı. Bu yarıda Galatasaray daha etkili olurken, Bordo-Mavili takımda zaman zaman ev sahibi takımın ceza sahasında gözüktü. Trabzonspor savunmasından çıkarken Hugo ve Denswil’in zaman zaman hatalı pasları rakibine pozisyon sağladı.

İkinci devrede Lahtimi’yi oyundan alan Avcı orta sahayı Gbamin ile kuvvetlendirmek istedi ama Trezeguet’in yapacağı amatörce penaltıyı hesaba katamadı. Lider Galatasaray’da Mertens ve Icardi takımın en iyi oyuncularıydı. Ev sahibi takım Okan Buruk ile art arda 12. Galibiyetini alırken, Bordo-Mavili takımda kaptan Uğurcan kurtarışlarıyla farkı önledi.