40 yıllık meslek hayatımda ‘’Adam gibi adam’ olan MHK başkanları gördüm ve de kendileriyle hasbihal yaptım. Başta Rahmetli Hilmi Ok olmak üzere Ertuğrul Dilek, Beşiktaş’ın unutulmaz kaptanı beyefendi bir insan Zekeriya Alp gibi. Lale Hanım, dün bir bugün iki MHK Başkanı oldunuz. Kulüpleri birbiriyle kavga ettirmek için her türlü çirkin işlerin içine girmeye başladınız. Sizinle bir anımı burada paylaşmak istiyorum. Siz ve meslektaşlarınız bir özel TV’de yorumculuk yapıyordunuz. Trabzonspor ise zirve hesapları içindeydi. Bordo-mavili takımın ezeli rakibi belliydi. Yazmama gerek var mı? Ülkede 7’den 70’e bunu herkes biliyor.

Bir hafta sonu oynanan maçları yorumlayan Lale Orta Hanım ve meslektaşları için Trabzonspor ve diğer takımlar sanki bu ülkeden değillerdi. Kendine telefonla ulaşamadım ama sosyal medya üzerinden yazdığım eleştiride “Tescilli bir takımın amigosu olmayı bırakın" demek zorunda kaldım. Hatta Lale Orta’ya beni, 2011’de Eskişehir-Trabzonspor maçında bordo-mavili takımın iki golü iptal ederek şampiyonluğuna ‘Engel’ olarak Fenerbahçe’nin yolunu açan yorumcu ekibinizdeki Bülent Yıldırım’a sorun, dedim. Daha da cevap veremedi.

Şimdi bu hanımefendi MHK Başkan olmuş, el altından film çeviriyor, abidik gubidik işler yapıyor. Bu senin işin değil ki… Sayın Orta, varsa bir sıkıntı bu durumu rapor tutup Türkiye Futbol Federasyonuna bildirirsiniz. Siz açıklama mercii değilsiniz. Bu durumlar direkt TFF Başkanının işidir. Siz birilerine kraldan çok kralcılık yaptınız veya çok bilgiçlik tasladınız. Lütfen futbolu sahalarda oynatalım. Lale Orta hanımefendi, böyle devam ederseniz ülkemizin süper ve diğer liglerini kaosa sürüklersiniz. Fenerbahçe de Galatasaray da Beşiktaş da Trabzonspor da oynasın ve hakkıyla şampiyon olsun. Eğer böyle bir niyetiniz yoksa şimdiden beyaz bir kâğıtla istifa dilekçenizi Sayın TFF Başkan Mehmet Büyükekşi’ye veriniz. O zaman size iyi voltalar “Sayın Orta!”