İlki Haziran 2020, ikincisi Nisan 2022 tarihli iki yazıyla sizlere Yavuz Ağıralioğlu’nu enikonu tanıtmaya gayret etmiştim.

İlk yazı:

Akşenerciler Yavuz Ağıralioğlu’na karşı!

Aslen Trabzon Çaykara doğumludur…

İlk, orta, lise öğrenimini Yozgat Sorgun’da tamamladı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu.

1995 - 1997 yılları arasında, Nizâm-ı Âlem Ocakları Genel Başkanlığı yaptı.

2002 seçimlerinde Trabzon’dan milletvekili adayı oldu.

Temmuz 2003 kurultayında Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliği, kongre sonrası Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu’nun Yardımcısı olarak görev yaptı.

Türkiye İnisiyatif Merkezi’nin başkanlığını yürüttü.

Bu merkez üzerinde Türkiye'yi dolaştı.

Parti kurma çalışmalarını sürdürürken İyi Parti'den teklif aldı.

Mayıs 2018'de İYİ Parti'ye katıldı.

2018 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul milletvekili seçildi.

Temmuz 2018'den Temmuz 2019'a dek İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekilliği görevini de yürüttü.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, parti sözcüsü olan Ağıralioğlu, dikkatleri Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmalarla çekti.

Partisinin popüler, yıldız isimleri tel tel dökülüp CHP - FETÖ ve Ulusalcı çizgide kavram, anlam arayışında boğulurken o milliyetçi, muhafazakâr tavır ve tarzından taviz vermedi.

Partisinin en önemli ismi olarak hem methiyelerin hem reddiyelerin merkezi haline geldi.

İYİ Parti’de iç huzursuzluklar had safhaya ulaşınca Erdoğan nefreti üzerinden siyaset üretmekten başka icraat geliştirilemezken Ağıralioğlu’nun Millet İttifakı’nın yancısı HDP’ye prim vermeyen duruşu, iktidarın doğrularına destek, yanlışlara tepki göstererek milliyetçi muhafazakâr seçmen üzerinde olumlu tesirler yaptı.

Partiyi FETÖ’ye, CHP’ye ve dahi HDP’ye yedirmeyecek tek ve parti içinde en fazla güvenilen ve itibar edilen bir isim olarak Yavuz Ağıralioğlu’ndan seçmen çok şeyler bekliyor.

….

Yavuz Ağıralioğlu artık siyasetin yeni, yerli, millî bir yüzüdür.

Partideki şer İttifak yanlıları ne kadar kalabilir bilinmez ama Ağıralioğlu şimdiden hem İYİ Parti’nin ve hem de Türk siyasetinin önemli bir aktörü hâline gelmiş durumdadır.

İkinci yazım:

Yağız Ağıralioğlu pimi çekilmiş bomba!

Haziran 2020’de, ‘Akşenerciler Yavuz Ağıralioğlu’na karşı!’ başlıklı bir yazı kaleme almış mıyım, almışım.

O yazımda, “Partisinin yıldız isimleri tel tel dökülüp, CHP-FETÖ ve ulusalcı çizgide kavram ve anlam arayışında boğulurken, o milliyetçi, muhafazakâr tavrından taviz vermedi” demiş miyim, demişim.

Sonra o yazımda, “Partide iç huzursuzluklar had safhaya ulaşıp, Erdoğan nefreti üzerinden siyaset üretmekten başka icraat geliştirilemezken, Ağıralioğlu Millet İttifakı’nın yancısı HDP’ye prim vermeyen duruşuyla; iktidarın yaptığı doğrulara destek olup yanlışlara tepki göstererek milliyetçi muhafazakâr seçmen üzerinde olumlu tesir yaptı” diye yazmış mıyım, yazmışım.

Hatta o yazımda, “İYİ Parti’nin seçmeni, Ağıralioğlu’nun genel başkanlığı devralacağı ümidini her zaman muhafaza ediyor.

Çünkü partiyi FETÖ’ye, CHP’ye ve dahi HDP’ye yedirmeyecek tek isim olan Ağıralioğlu’ndan seçmen çok şeyler bekliyor.

Belli ki bu yüzden Akşenerci ekip Ağıralioğlu’nu tasfiye etmenin yollarını arıyor” şeklinde uyarıda bulunmuş muyum, bulunmuşum.

Ve o yazımda, “İYİ Parti’de dikkat çekici bir şekilde Ağıralioğlu tarzı siyasetin aksine CHP ve İmamoğlu üzerinden Erdoğan’a saldırı ve hakaret siyaseti öne çıkartılıyor.

Bu hengâmede Ağıralioğlu ve çevresinin sesinin kısılması ve etkisinin azaltılması hedefleniyor.

Tabandaki karşılığına bakarak partinin gerçek sahipleri olduğunu gördüğümüz Ağıralioğlu ve çevresi, yolda döküleceklerin aksine bir davayı omuzlamış olarak, partiyi yeni ufuklara taşımaya kararlı duruşuyla takdir toplamaktadır.

İYİ Parti, kuruluşundan bu yana bulamadığı siyasi tarz ve yol haritasını Ağıralioğlu’nda bularak gerçek parti haline gelebilecektir” vurgusu yapmış mıyım, yapmışım.

A takımından çıkarılınca Önce, “FETÖ'cüler zil takıp oynuyor. PKK'lılar ve HDP'liler sevinmiş. İYİ Parti'yi, HDP'yi dert etmeyin, mühim olan Erdoğan'ın gitmesi’ zeminine çekmek isteyen herkes davul zurna çalıyor" diyen yağız Ağıralioğlu sonra durumu hızlıca toparlayarak,

“Niçin istifa edeyim? Görev değişikliği istifa sebebi değildir” dedi.

Bu yazıdan sonra partiden atılmazsa, yağız Ağıralioğlu o partiyi yakar, size söyleyeyim.

...

Bugün…

İYİ Parti yanıyor…