Kâğıt üzerinde ve geçtiğimiz haftalara baktığımız zaman derbinin favorisini net Galatasaray olarak düşünmüştüm. Çünkü Sarı-Kırmızılılar, Fenerbahçe’ye göre daha diri ve daha da hazır takım. Galatasaray’ın tek ve önemli eksiği orta sahasının olmaması. Bu eksik Fenerbahçe’ye karşı 2 puan kaybettirdi.

Dün gecenin en bomba olayı Fatih Hoca’nın oyuna geç müdahale etmesi. Dakika olmuş 70, iş çoktan bitmiş. Onyekuru gibi hızlı bir futbolcun yoksa 70’ten sonra değişiklik yapmanın da anlamı yok. Yapılan değişiklikler 2. yarının hemen başında olmalıydı. Hatta maça Taylan-Etebo ikilisiyle çıksaydı hoca, Fenerbahçe orta alanda bu kadar rahat hareket edemezdi. Orta sahan olmayınca yürüyerek bile kaleye gelebilirdi Fenerbahçe.

Vasat bir Fenerbahçe’ye karşı orta sahanda hiçbir futbolcunun iş yapmaması nette olmasa Fenerbahçe’yi pozisyona soktu. Sağlam ve diri bir orta saha anlayışı olsaydı Fenerbahçe kaleye şut çekemeden maçı bitirecekti. Belhanda desen yine kayıplardaydı. Arda desen elinden geleni yaptı ama yetersiz kaldı. Emre Kılınç topu ayağında tutamadı. Feghouli ayakta durmakta zorlu çekti. Sorsan 3 maç oynadık yorgunuz. Beyler bu bahaneleri bırakın, adam gibi orta alanda top tutsaydınız Fenerbahçe’ye kök söktürürdünüz.

***

Göz göre göre Galatasaray orta sahasız sezonu bitirmeye çalışıyor. Geçtiğimiz senelere baktığımızda her bölgede bir eksikle sezonu kapatmaya çalıştı Galatasaray. Bir dönem santraforsuz, bir dönem sol kanatsız…

Peki yönetimin “Para yok transfer yapamayız” anlayışı ne olacak? Bu takım Avrupa’da da oynuyor. Kimse bunun farkında değil mi? Transfer sezonunun kapanmasına sayılı günler kala “Galatasaray’da transfer bitmez” sloganı ortaya atılıyor. Transfer sezonunun başında alsanız şu futbolcuyu da takıma uyum sağlasa.

Yanlış transfer politikası izliyor Galatasaray. Yönetim bir an önce bu problemi çözmeli. Fatih Terim, artık şapkadan tavşan çıkaramaz. Ortada ne şapka kaldı ne tavşan. Orta saha transferi derhal yapılmalı…