Trabzonspor’da başarısızlığın en temel sebebi herkesin Trabzonspor’un her adımına farklı bir söyleminin olması. Parmağı klavye tutabilenler bir de internete kavuştu mu ya kendini transferden sorumlu hissediyor ya da kadroyu kendi yazmak istiyor.

O zaman neden yönetimler seçiliyor? Neden teknik ekipler görevlendiriliyor? Bu kuvvetli müdahaleyi etken kılan faktörler tabi ki sosyal medya ve yerel medya; bir mail bir şifre buldun mu sen de Trabzonspor hakkında artık koca bir diktatörsün, zihnindekini yapmayanlar hedefin hatta küfürlerinin bile hedefi. Sen de haklısın; çünkü ayda 4GB internetin var ve ateş etmelisin. Senin sözün dinlenecek tabi, bu kadar donanımın var!

Gelelim yerel medyaya…

Onun için biraz daha masrafa gerek var, bir domain adresi ve host alanı satın alıp site tasarımını oturttun mu güç sende artık; bu güçle yönetimler değiştirirsin.

Futbolcular, teknik ekipler gönderirsin ve en önemlisi taraftarları birbirine düşürürsün; çünkü sen habercisin, -haşa- rüzgarı sen tayin edersin. Haklısın ve dediğin olacak!

Neden bu iki etkenin hep kötü taraflarını yazdım; çünkü Trabzonsporlular bu önemli dinamikleri amatörce ve bilinçsizce kullanıyorlar. Bunun sonucu olarak kendileri var ettikleri Trabzonspor’u yine kendileri yok ediyorlar. Gelen yönetimler bu bilinçsiz kıskaçta, taraftarın bilinçsiz nabzı ile Trabzonspor’u kısır bir döngüde yönetiyorlar.

Sesi fazla çıkan yerel medya organları sanki Trabzonspor’un bir yöneticisi gibi. Gazeteciliğin bir adabı olmalı, ilkeleri hayat bulmalı. Trabzonspor; Trabzon için bir gelir kapısı ve buradaki kaynaklardan tüm Trabzonlular faydalanmalı; çünkü bu geliri var edenler de yine Trabzonlular. Şuna da çok dikkat edilmeli; sadece ve sadece bu gelir kavgasında yıpranan Trabzonspor ve Trabzonspor’un itibarı oluyor.

Çok bilmişlik yerine çok okumuşluğu, hatta çok üretmişliği tercih etsek. O zaman tüm Türkiye der ki ülkemizde Trabzon diye bir diyar var. Halkı üretken ve dayanışmacı!… Bunu dedirtelim, kavgamız dayanışma için olsun.

Evet yazımda yine futbol yazmadım. Önce sosyal mutluluk önemli benim için. Hem spor kulübü değil miyiz? Futbol, basketbol, tenis, boks, satranç, sayamadığım niceleri gündemimiz olmalı.

Atiker Konyaspor’u son dakikada yendik. Karabükte 4-0 yenildik iyi değiliz, iyiye gitmiyoruz; yukarıda yazdıklarımı son dakikada yakalamamız dileği ile…

Her yazımın noktasını bir gün önem listemizden silmek dileği ile yazıyorum: “Trabzonspor Anadolu neferi şampiyon olacak.“