Tuhaf adamlar var aramızda. Aslında aramızda değil de bir yerlerde var işte. Böyle mantar gibi su gördü mü ortaya çıkan, arsız otlar gibi kopardıkça yeniden yeniden çıkan adamlar var. Tuhaflar zira diğer bütün herkesten başka oldukları halde ve azınlık olduklarını bilerek ya da belki de bilmiyor gibi yaparak diğer çoğunluğa rağmen bütün her yer onların sanıyorlar.

Aslında hep böyleydi bunlar. On yıllarca kendilerini nimetten sayıp da oldukları yerin asıl sahiplerini ve çoğunluğu yok saydılar. Kendilerini sahip diğerlerini parya gördüler. Sonra şairler bu hale içleri yanarak şiirler söylediler;

Öz yurdunda garipsin öz vatanında parya

Şimdi de çok bir şey değişmedi. Ama şöyle oldu. Zannettikleri kişiler olmadıklarını ve işin aslının hiç de öyle olmadığını anladıklarından beri azgın bir sürü gibi her bir yana saldırıp da duruyorlar. Ne diyeceklerini ne edeceklerini ve nereye hırlayıp nereye diş geçireceklerini şaşırıyorlar.

Hırsları, nefretler, kibirleri ve hasetlerinde boğulacaklar ve aslında boğuluyorlar da. Ama farkında değiller.

Şimdiyse yerli otomobili doladılar dillerine. Ağızlarından salyalar saçarak saldırıyorlar. Biri çıkıp da diyor ki “yazılımı İtalya’da yapılmış. Zaten oradan gelmiş” falan filan… Sonra bir başkası manşet atıyor ve kendince alay ediyor; “yerli otomobilden yeni detay: Farları da var…” Akıllarınca kafa buluyorlar. Ama doğru söylüyorlar farkları da var, milletin hayali, umudu, sevinci, göz nuru da var. Ama bu adamlarda onur yok, edep yok, haya yok, vatan millet kavramı ise hiç yok…

Son vaktin çok söylenen tabiri var, biliyorsun; yerli ve milli… Aslında bu şu demek; bizden ve bizim… Bunlar ne yerliler ne de milliler yani ne bizdenler ne bizimler. Zira onlar memleketin menfaatine olan her şeye karşı, milletin sevdiği ve sevindiği ne varsa ona muarızlar. Hani şöyle, güzel bir şeyler olur da sevinirsin, mutlu olursun da tam o zaman da bir meymenetsiz çıkar bir şey söyler ya da bir şey yapar ve hevesin kursağında kalır. İşte tam onun gibiler.

Yani bizden de değiller, bizim de değiller, bizimle de değiller…