Ödeme Hizmeti veren kurumlar tarafında kriterlere uyum sağlayabilmek adına gerekli çalışmalar başladı, kanunun maddesini kapsayan tüm kurumların faaliyetlerinden kazanç sağlayan ve müşterisi olan kişilerde ise, sağlayıcısı olan kurumların yeni kanuna dahil olup olmadığı konusunda araştırmaları devam ediyor.Yeni yasa gereği faaliyetlerinin devam edebilmesi için BDDK’dan faaliyet izni belgesi alınması gerektiğinin farkında olan tüketiciler, bu belgeyi alabilmek için önemli bir efor sarf ediyor.

Banka ile bir sözleşme yaparak bankalar gibi doğal bir ödeme aracısı kuruluşu oldukları gerekçesiyle lisans almalarının gereksiz olduğunu söyleyen kurumlar olsa da, bu sektördeki hizmetlerine devam etmeye karar vermiş ödeme kuruluşları başvurularını yapmış bulunuyorlar. Tabi ki yeni yasaya tabi olarak ödeme hizmeti vermek için gerekli şartları yerine getiremeyen küçük ölçekli firmalarda var, bu firmaların bir kısmı faaliyetlerine son verdi ya da vermek zorunda kalacak ve bir kısmı da sektörün içinde var olmaya devam eden kuruluşlar ile anlaşma yoluna gidecek.

Ödemelerde yeni dönem

Avrupa Birliğine uyumlu olarak hazırlandığı bilinen yasa, güvenlik ve kullanıcı verilerinin gizliliği konusundaki yaptırımları ile dikkat çekiyor. Ödeme hizmetlerinin daha güvenli, şeffaf  bir hale gelmesini sağlıyor. Ödeme hizmeti veren kuruluşların bağımsız denetim kuruluşları, ve BDDK tarafından denetlenebilmesine zemin hazırlıyor. 6493 sayılı yasa Ödeme hizmeti veren kurumun sahiplerinde bir banka kuran kişilerde aranan niteliklerin aranmasını ve hizmet sürekliliğinin sağlanmasını bir standart haline getirilmesini istiyor.Ciddi yaptırımlarla hayata geçirilen yeni kanun maddesinin, Fatura Ödeme Merkezi Bayilikleri veren, Ödeme hizmeti sunan firmaları nasıl etkileyeceğini sorduğumuz sektörün köklü ve öncü kuruluşlarından FÖY Fatura Ödeme Kuruluşu A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Sayın; Metin KOCAMAN, yeni yasadan mutlu olduklarını, yasal zeminde hizmet vermenin ticari faaliyetlerini ve verilen hizmetin kalitesini arttıracağı yönündeki görüşünü bizlere aktardı. İstanbul genel merkezli bir kuruluş olan FÖY Fatura Ödeme Yeri, 6493 sayılı kanun gereksinimlerini yerine getirerek Fatura Ödeme Merkezi Bayiliği veren kuruluşlar içinde en cazip bayilik şartları sunan ve müşteri memnuniyetine verdiği önemi ücret politikasına yansıtan bir kuruluş olarak ön palana çıkmaktadır.