İtiraf edin, sizce de komik değil mi? “Tansu pilatese gidiyorsa, her şey yolunda demek” diyen Ertuğrul Özkök, sizi de eğlendirmiyor mu? Tansu, en iyi bildiği şeyi yapmaya, yani yaşamaktan keyif aldığı hayatı yaşamaya devam edeceğini söylerken, çok tatlı değil mi sizce de?

Ben acayip eğleniyorum seçim sonrası böyle yazıları okurken. Mesela Ayşe Arman “Kendi dünyama döneceğim” derken, size de komik gelmiyor mu? “1 Kasım’da kadınlar kaybetti” diye başlık atan adını unuttuğum yazar (Aslında yazısını da okumadım), o kadar kaybeden varken, seçimin kaybedenini de “kadınlar” olarak ilan ederken, acayip havalı değil mi?

Seçim öncesi AK Parti’ye oy verenlerin ruh halini pervasızca sıralayan başka bir yazarın, seçim sonrası HDP’nin 3. parti olarak Meclis’te olmasını herkes için umut olarak nitelemesi de şahane doğrusu. “Siz kazandınız, ama biz haklıyız” diyenler de çok şeker.

En eğlencelisi de itiraf edeyim Yılmaz Özdil’in “Ne haliniz varsa görün” yazısı oldu ki, gülmekten yerlere yıkıldım. “Biz mesela… Tiyatroya gideceğiz. Eskisi gibi. Konsere gideceğiz. Her zamanki gibi. Bale seyredeceğiz. Resim sergisi gezeceğiz. Gazete okuyacağız. Kitap okuyacağız. Akıldan yana olacağız. Bilime kulak vereceğiz. Dünyayı takip edeceğiz. Çalışacağız, üreteceğiz. Eğleneceğiz aynı zamanda. Yazları tatile gideceğiz. Yüzeceğiz, güneşleneceğiz. Kızlı-erkekli… Güleceğiz. Saçmalıklarla gırgır geçeceğiz. Önümüz yılbaşı… Umutlarımızı tazeleyeceğiz. Dans edeceğiz.(Vals yapmaya niyetim var.)” şeklinde devam ediyor yazı. Vals yapmadan olmaz tabii… Okumayanınız varsa, kendinize bir iyilik yapın da okuyun. Azıcık eğlenirsiniz. Bu yazının altına “Biz de zaten kefenimizi giyip, mezara gireceğiz” yorumunu yapmamak için zor tuttum kendimi. Veya tutmadım, Twitter’da buna benzer bir şey yazmış da olabilirim.

Özetle adamlar-kadınlar diyor ki: “Biz işi gücü bıraktık, sizin için çalışıyorduk, ama size her şey müstahak. Ne haliniz varsa görün.”

İyi de canlarım, size kim eğlence masasından kalkın da bizim derdimize düşün dedi ki? Hem eğlence masalarından kalkıp halkın derdiyle dertlenmek isteyene kim güvenir? O kafalarla hangi yaraya merhem olursunuz? Siz yormayın o güzel kafalarınızı böyle eften püften şeylere. Bu işleri bilen var, ilgilenen var, dertlenen var. Bakın 2002’den beri ne rahat eğleniyordunuz di mi ya!

Bir de sanki 2002’den beri AK Parti iktidarı yokmuş gibi “Eee şimdi ne olacak bize?” şeklinde yorumlar atan modelleri de var bunların. Bu kadar saf, bu kadar zekadan yoksun olup da ilerici gözükmek için ne alıyorlar bunlar kuzum? Aynısından biz de alsak, olmaz mı?

İyisi mi, siz dönün en iyi bildiğiniz işi, hayattan keyif alma işini yapmaya, izin verin de halkıyla dertlenen insanlar işini gücünü yapsın. Gölge etmeyin, başka ihsan istemez zaten.

Konuyla ilgisi yok, ama Fethullah’ın Paralel örgütü, PKK terör örgütünden daha tehlikelidir. Bu da kayıtlara geçsin.