ABD Başkanı Trump’ın her anı ayrı bir hava. Amerika tarihinde böyle bir başkan gelmedi. Bir anı bir anını tutmuyor. Esasen doğruların yanında olmak istiyor ama yanıltılarak yanlış görüşler paylaşıyor.

Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektup ile dengesizliğini açıkça ortaya koydu. Fox News muhabiri Trish Regan tarafından Twitter’dan paylaşılan ve gerçekliği Beyaz Saray tarafından teyit edilen mektubu bir gazeteci olarak kınıyorum. Bu edepsiz üslup sahibine aittir. Bu tavır Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsında Türkiye’ye karşı ortaya konmuş tavırdır. Türk milleti bu tavrı sahibine iade edecektir. Kötü söz ancak söyleyenin itibarını bitirir.

İkili ilişkiler tek taraflı olmaz. Türkiye’nin Amerika’ya ihtiyacı olduğu kadar, Amerika’nın da Türkiye’ye ihtiyacı var. Menfaatler karşılıkladır. Türkiye’ye yaptırım kararları alıp sanki Türkiye’ye ihtiyaçları yokmuş gibi davranmaları algıdan başka bir şey değildir. Türkiye’de Amerika’ya yaptırım yapacak güçtedir.

Haçlı birleşti ise Türk milleti de birleşmesini iyi bilir. Bu yaklaşımlar ancak bizi birbirimize bağlar. Türkiye ile ABD’nin arasında bağları koparmak iki ülkeye de zarar vereceği açıktır. Bu da kimsenin işine yaramaz. Fazla söze de gerek yok.

Selam ve dua ile…