Künefeyi bilir misiniz?

Bilmez miyiz diyenleri duyar gibiyim. Ama peynirle yapılan dünyadaki ilk tatlı çeşidi olduğunu ve bu şekilde tarihe geçtiğini sanırım birçoğunuz bilmiyordur. Künefe, ülkemizin en sevilen gastronomi kentlerimizden Hatay’a ait olarak kabul edilen, bir lezzet şaheseridir. Tuzsuz beyaz Antakya peynirinin taze kadayıf ile birleşmesiyle oluşur. Şerbetinin ayarı, usta ellerde pişirilmesi ve peynirinin özel olması gibi hususlara dikkat edildiğinde ise muhteşem bir tat alabileceğiniz şahane bir tatlı olarak karşınıza çıkmaktadır.

Bu enfes tatlımız, ülkemizin genelinde bilinip sevilen, yenilen bir tatlı çeşidi olarak karşımıza çıksa da, artık sadece Türkiye’de değil yurtdışında da meşhur olmuş ve birçok restoranın tatlı reyonları arasında da yerini almaya başlamıştır. Son olarak ülkemizde özel “Künefe” adıyla mekânlar açılmaya başladığına da şahit olmaya başladık. Bu künefenin ne kadar rağbet gördüğünün de bir kanıtıdır.

İşte künefe olarak açılan mekanlardan biri olan ‘Muazzam Künefe’nin Üsküdar’daki şubesine, çok değerli duayen gazeteci Celal Toprak Bey ile uğradık. Boğaziçi Aşçılar Derneği Başkanı Mustafa Küçükoğlu da bizimle beraber idi. Süper lezzetlerle karşılaştık. Siz deyin onlarca ben diyeyim yüze yakın künefe ve tatlı çeşidiyle, tabiri caizse lezzet fırtınasıyla karşılaştık. Burada künefenin şekeri dengelemek için süt ile servis edilmesi de çok ilginç geldi bana. Sahan kaymağı, Hatay peyniri ve hakiki sadeyağının mükemmel buluşmasının ürünü olan hasır künefeyi yediğinizde kendinizden geçiyorsunuz. Katmeri, hasır künefesi, çıtır hasırlısı, kaymaklısı, fıstıklısı, Osmanlı tatlı çeşitleri ile Üsküdar sahilde, Boğaz manzarası eşliğinde yediğiniz lezzetler ikiye katlanıyor.

Muazzam Künefe’nin ilk şubesini Bakırköy İncirli’de

Muazzam Künefe, yaptıkları tüm işlerde en kalitelisini, en iyisini, en güzelini ve en lezzetlisini hedeflediklerini söylemekteler. Bundan dolayı da markanın ismini ilham verici olarak “Muazzam” diye seçtiklerini ifade ediyorlar. Amaçları misafirlerine her şeyi Muazzam bir şekilde sunup, sağlıklı, keyifli ve bir o kadar tatlı vakitler geçirmelerini sağlamak. Bu misyonla “Muazzam Künefe” 2018 yılında ilk şubesini Bakırköy İncirli Caddesi’nde açmış. Kalitesiyle bir anda Bakırköy’ün en hareketli işletmelerinden biri olmuş. Bakırköy’deki Muazzam Künefeye gelen misafirler genellikle akşam yemeğinden sonra tatlı yemeğe gelmeyi tercih ediyorlarmış. Ancak mekânın sıcaklığı, ürünlerin kalitesi ve sunulan ikramlar nedeniyle müşteriler, orayı koyu sohbetlerin, gece saat 02.00’lere kadar sürdüğü bir mekâna dönüştürmüş. Bakırköy’de amaçladıkları hedefe ulaşan Muazzam Künefe’nin yönetimi ekim ayında Beylikdüzü’nde 2. şubeyi, kasım ayında ise Üsküdar Meydanı’nda 3. şubeyi açmış. Hedefleri Eylül 2020 tarihine kadar iki tanesi yurtdışında olmak üzere toplam 10 şubeye ulaşmak.

Hedefi uluslararası Türk markası olmak

Muazzam Künefe yönetimi, kurumsal bir künefe restoranları zinciri olmak için yola çıktığını ve insana yatırım yapmak istediğini ve sektörde tecrübeli bir yönetim takımı kurduğunu ifade etmekteler. Uzun vadeli hedefleriyse uluslararası bir markaya dönüşerek bir Türk markası olarak dünyaya yayılmak.

İnşallah künefeden bir dünya markası çıkarırız.