Galatasaray, deplasmanda Kasımpaşa’yı Riekerink’e rağmen mağlup etmeyi başardı. Sarı-Kırmızlı ekip Podolski ile erken golü bulunca 1-0 olsun bizim olsun mantığıyla oynamaya başlamıştı. Skorun bu şekilde üstüne yatarım, maçı bitiririm kafası az kalsın 3 puana mal olacaktı.

Galatasaray kötü bir futbol sergilemedi mi desem,yoksa Kasımpaşa top mu oynamadı mı desem? Ne desem bilemedim. Tek bildiğim ve herkesin bildiği tek bir soru-cevap var: Riekerink son 5 dakikada neden ilginç bir değişiklik yaptı? Linnes, Eren ve Josue değişikliği ne anlama geliyor?Bunun cevabını Riekerink maç sonunda vermeliydi. Hadi medyaya açıklamada bulunmuyorsun, yöneticilerine bunu hesabını vermelisin. Tabii yöneticilerin, yöneticilik yapıyorsa…

Maç sonrası Dursun Özbek,Riekerink Bey’i kenarı çekip sormalıydı, kardeşim sen neden böyle bir değişiklik yapıyorsun diye. Sanki Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid, Barcelona gibi takımlarla şampiyonluğa oynuyorsun da kısıtlı zamanı aleyhine kullanıyorsun. Böyle bir saçma mantık olabilir mi? Bu yazımda soru sormaktan başka çarem kalmıyor çünkü artık bende Riekerink’e anlam veremiyorum. Ne yapmaya çalışıyor, neden böyle bir şey yapıyor?

DEVRE ARASINDA RIEKERINK’İN BİLETİ KESİLİR

Galatasaraylı yöneticiler aklını başına alıp devre arasında Riekerink’i yollamalılar. Ayrıca daha şimdiden Riekerink ile konuşma yapılıp devre arasına kadar puan kaybetmemesi istenmeli, kaybettiği takdirde hemen yollanmalı. Galatasaray şampiyonluk yarışına tekrar katıldı, fazla bir puan farkı yok rakipleri ile arasında ama bu şekilde futbol oynatırsa, hatalar zinciri kurarsa derhal takımdan uzaklaştırılmalı.

Riekerink’in koltuğuna getirilecek 2 tecrübeli teknik direktör var. Bunlardan birisini tahmin etmeniz çok kolay, tabii ki Fatih Terim.Diğer önemli isim ise Miron Markevich.

Markevich, Dnipro’nun başında gerçekten çok önemli başarılar imza attı. Özellikle Dnipro takımını 2015 yılında UEFA kupasında final oynattı ve Sevilla’ya 3-2 kaybederek kupayı ellerinden kaçırdı. Dnipro gibi bir takıma final oynatan hoca Galatasaray’da neler yapmaz diyesi geliyor insanın.Ama burası Türkiye, en başarılı hoca bile burada tıkanabiliyor. Ama tek bir gerçek var, gerçekten kaliteli bir hoca, çok başarılı bir eğitmen. Fatih Terim’i anlatmaya gerek yok, bildiğimiz Fatih Hoca. Galatasaray’ı ne kadar çok sevdiğini tüm dünya biliyor.

Galatasaray’a hangi hoca hayırlı olacaksa o olsun diyelim. Benim gönlüm Miron Markevich’ten yana…