Kadın istihdamını artırmak ve çalışan kadınları desteklemek için “Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” adıyla bir proje hayata geçirildi.

Bu proje ile, 0-60 ay arasındaki çocuklarını kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine gönderen, sigortalı çalışan kadınlara, her ay 650 lira civarında destek sağlanacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının organize ettiği bu projenin finansmanının ise Avrupa Birliği tarafından sağlandığını söyleyelim. Başka söze gerek yok!..

Projeyi tanıtmak, reklamını yapmak için de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve SGK; devasa bir afiş hazırlatmış, afişte bir kadın resmi ve altında da şu yazıyor:

Sigortalı Anneler İşe, Çocuklar Kreşe…

Önce inanamadım, “Biri şaka yapmıştır, böyle bir reklam olamaz!..” diye düşündüm ama maalesef ki doğruydu!..

Dünyada nasıl bir sistem var ki iddialı olanı kendi iddiasından vuruyorlar. Hassas olanı kendi hassasiyetleri üzerinden itibarsızlaştırıyorlar.

Ak Parti; aileye, anneye, çocuğa önem veren bir hareketti. Bu konuda başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hassas olanların söz sahibi olduğu bu hareket, bu hükûmet; son yıllarda öyle icraatlara imza atıyor ki kadına, aileye, çocuğa düşman olan bir hareket, bir ideoloji ancak bu kadar zarar verirdi aile kurumuna, yeni nesillere!..

“İstanbul Sözleşmesi, 6284 no.lu yasa, ömür boyu nafaka, kadının beyanı esastır” saçmalığı Ak Parti döneminde aileyi bitirmek için özellikle taraf olunan, savunulan, uygulamalar!.. Attıkları her adımla aileyi bitirmeye, yeni nesilleri aileden koparmaya biraz daha hizmet ediyorlar.

Kadın istihdamı diye diye kadını evinden, ailesinden, çocuklarından koparıp aile dışında konumlandırmak için atıyorlar her adımı. Kadın istihdam oranını ne kadar artırdığıyla yani kadını evinden, ailesinden kopardığıyla övünüyor Ak Parti!..

“Kendi ayağına kurşun sıkmak” veya “bindiği dalı kesmek” nasıl olur diye merak edenler Ak Parti’nin kadın ve aile konusundaki icraatlarına bakabilir. Ak Parti kendi varlık sebebini inkâr etmeye, kendine muhalif olacak kitleleri kendi eliyle yetiştirmeye ve beslemeye devam ediyor.

İpe sapa gelmez icraatlarla aile zarar görüyor, yara alıyor ama aile kurumu böyle hemen ölmez. Size aileyi tamamen bitirmek ve daha hızlı sonuç almak için naçizane birkaç önerim var:

*Evliliğin sakıncaları kamu spotları ile anlatılsın, buna rağmen densizlik edip evlenenler cezalandırılsın.

*Evlenip de çalışacak kadınlara çift maaş verilsin.

*Evlenip de evinin hanımı, çocuklarının anası olmaya karar verenlere para cezası ve çalışan kadınların evinde zorunlu hizmet cezası verilsin.

*Erken evlilik yapanlara ömür boyu hapis cezası verilsin, evlenmeden evlilik hayatı yaşayanlara daha rahat ve lüks mekânlarda istedikleri haltları yiyebilmeleri için devlet desteği sağlansın!..

*Çocuklarını kreşe verip işini; eşine, çocuklarına ve ailesine tercih edenlere istediği huzurevinde kalabilme garantisi verilsin!..

Ha, unutmadan şunu da ekleyeyim: Huzurevleri sayısı şu hâliyle yetersiz, tez zamanda huzurevleri sayısını artırmak, her mahalleye en az bir huzurevi açmak için ivedilikle ihaleye çıkılsın.