Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) skandal Selahattin Demirtaş kararını meşrulaştırmak için Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın okuduğu şiir yüzünden tutuklandığı dönemde AİHM’e yaptığı başvuruyu gündeme getirdi.

Şaka yapmıyorum! Meydanda şiir okumakla, 6-8 Ekim’de 50 kişiyi öldürtmeyi, Apo’nun heykelini dikmeyi, hendekleri savunmayı, Kandil’e çalışmayı bir sayıyor. Ben Karamollaoğlu’na farklı bir konuyu sormak istiyorum. Hatırlarsınız, 28 Şubat darbesiyle hükümetten alaşağı edilen Necmettin Erbakan’ın Refah Partisi, 16 Ocak 1998’de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. Daha sonra Erbakan konuyu AİHM’e taşıdı.

AİHM 31 Temmuz 2001’de verdiği kararla AYM’nin kararını onadı. Ardından konu AİHM Büyük Dairesi’nde ele alındı. Büyük Daire, RP’nin şeriata dayalı bir düzen kurma isteğinin, yöneticilerinin cihat ve şiddet çağrılarıyla çok taraflı hukuk sistemi önerilerinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne (AİHS) aykırı olduğunu kabul etti ve kapatılmayı haklı buldu.  Aynı AİHM, 28 Şubat’ın ardından uygulanan başörtüsü yasağını haklı bulmuştu.

Şimdi Sayın Temel Karamollaoğlu’na sormak lazım; Erbakan irticacı, devleti yıkmaya teşebbüs eden bir isim miydi? 28 Şubat’ı haklı bir eylem olarak mı görüyorsunuz? Başörtüsü yasağı sizce doğru mu? AİHM İmralı canisi Apo ve Pensilvanya iblisi Feto’yu aklasa bu kararı da kabul edecek misiniz? Kamuoyu cevaplarınızı merak ediyor…