Geçtiğimiz yıllar içerisinde önemli işlere imza atan Kütahya Belediyesi ilkleri hayata geçirmeye devam ediyor. Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş hocamızla geçen hafta yaptığımız görüşmede müjdeli haberi vermişti. Necedir çalışmaları yapılan “Açık Üniversite” nihayet tamamlanmış başlamaya hazır. Bizde açılış programı için düştük yollara. İstanbul’dan hızlı trenle Eskişehir’e oradan aktarma yaparak Kütahya’ya ulaştık. İstanbul’dan sonra ikinci evimiz oldu Kütahya, hem ortak çalışmalar yapıyor hem de yapılan projelere elimiz, dilimiz döndüğünce destek olmaya devam ediyoruz. Bu manada Kütahya’nın başında bulunan yöneticilerin vizyonu ve üretkenliği tüm Anadolu’ya örnek niteliğinde.

Velhasıl perşembe akşamı Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde yapılacak olan programa geçtik. Açılış konuşmasını kıymetli Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş hocamız yaptı. Yüreğimiz ağzımızda, dualarla takip ettiğimiz Zeytin Dalı Harekâtı’nda mücadele eden güvenlik güçlerimize başarılar, şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı söze ve Açık Üniversite’ye yaklaşık 400 kişinin başvurduğunu söyledi. 3 ay boyunca aralarında İslam Şehirleri, İslam Düşünce Tarihi, Millilik ve Yerlilik, Sosyolojik Düşünmek, Siyasetnameler, Modernizm, Modern Şiir ve Poetika, Türkiye’nin Yerel Yönetim Yapısı’nın da bulunduğu çok sayıda ders ücretsiz olarak verilecek. Zengin bir muhteva hazırlanmış, akademisyenler de alanında iyi isimlerden oluşuyor.

İlk ders samimiyeti, babacanlığı ve engin tecrübesine saygıyla muhabbet beslediğimiz Prof. Dr. Nabi Avcı hocamızla başladı. Nabi hoca bu çalışmanın önemini şöyle ifade etti konuşmasında, altını çizmek gerekiyor: “Enformasyon teknolojisi muhtemelen silah teknolojisinden daha hızlı ilerliyor. Şu anda kullandığımız eğitim verimlerinin yüzde 80’i bundan elli yıl önce yoktu. Enformasyon toplumu ile Türkiye’nin ilişkisi enformasyon teknolojilerinin bilişim hızının baş döndürücülüğü içinde geçti. Benim kuşağım için bu böyleydi. Bugünse tamamen parçalanmış durumda, dağılmış vaziyetteyiz ve bu Türkiye’ye mahsus bir şey değil. O sebeple Kütahya Belediyesi’nin 18 yaşını bitirmiş herkese açık böyle bir projeyi başlatmasını çağın ruhuna uygun ve çok anlamlı buluyorum”

Bu çalışmanın arkasındaki fikir sahibi İsmail Kılıçarslan abimiz, proje koordinatörü ise Saliha Sultan. İsmail abi yıllardır kafasında kuruyormuş bu projeyi, gerçekleştirmek Kütahya ilimize nasip olması ise çok isabetli olmuş. Öyle ki, Kütahya’nın gerçekleştirdiği çalışmalar birçok il belediyesi tarafından da sıkı bir şekilde takip ediliyor, duyuyoruz. Örnek olabilmek ve yol açmak ülkemize değer katmak, yeni neslin daha donanımlı halde yetişmesini sağlamak için verilen bütün çabaların kıymeti büyük.

Açık Üniversite gibi gelişimimize doğrudan fayda sağlayacak nice güzel projelerin ülke geneline yayılmasını diliyor, emeği geçenleri tekrar tebrik ediyorum. Türkiye için hayırlı uğurlu olsun..