Fetullahçı terörün militanları Avrupa’dan Amerika‘ya kadar tüm Batı’da propaganda savaşı yürütürken, Türkiye’de “bazı aklı evvellerin” gayretiyle KHK mağduriyetlerini konuşur olduk.

Kanlı darbe girişimi sonrasında pek çok terörist itirafçı oldu. Bu sayede örgütle ilişkilerinden dolayı KHK ile memuriyetten atılan pek çok kişinin aynı zamanda bu memuriyetlerini zaten “hırsızlık sonucu” elde ettiklerini de öğrenmiş olduk.

Biliyorsunuz devlet memuru olabilmek için üniversite mezunu olmanız yetmiyor. Oldukça zorlu bir imtihan olan KPSS‘den de “yüksek bir puan” almak zorundasınız. FETÖ 15 Temmuz öncesinde devletin Ordusu’na ve Emniyet’ine nasıl önemli ölçüde sızdıysa, YÖK ve ÖSYM gibi kurumlara da aynı şekilde hakim olmuştu. Bu sayede, hazırlanan sınav sorularını önceden ele geçirip örgüt elemanlarına dağıtmıştı.

FETÖ’CÜLER HÂLÂ GÖREVLERİNİN BAŞINDA

Bugün KHK ile mağdur edildiğini söyleyen pek çok devlet memuru aslında böylesi bir sahtekârlıkla o makamlara gelmişti. Dün Ankara merkezli 29 ilde yapılan operasyonda 2011 KPSS sorularını çalıp, örgüt üyelerine dağıttığı anlaşılan 121 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İşin kötü tarafı, bu kişilerden 59’unun halen görevlerinin başında bulunan kişiler olması. Demek ki, KHK yeteri kadar temizlik yapamamış.

Bu kadar da değil. 2010 KPSS hırsızlığı soruşturmasını yürütmekle görevlendirilen Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan da iki yıl boyunca soruşturmayı tamamlamaması üzerine yapılan tahkikatta FETÖ’cü olduğu ortaya çıkınca firar etti.

Fakat Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi gecikmeli de olsa, yargılamayı tamamlayıp “çoğu asker eşi” 105 sanığın 70’ine 14 yıl 7 ay hapis cezası verdi. Sanıkların 36’ısına ise “dolandırıcılıktan” ayrıca 8,5 yıl daha hapis cezası verdi.

Ceza alanların arasında, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü bombaladığı gerekçesiyle yargılanan pilot Sadullah Abra’nın eşi Reyhan Abra ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast düzenlemek için giden ekipte yer alan ve helikopterden Marmaris’te halkın üzerine ateş açan makineli tüfekçi SAT ekibi üyesi eski yüzbaşı Haldun Gülmez‘in eşi Kübra Gülmez ve aynı ekipte yer alan eski yüzbaşı Bahadır Sagun‘un eşi Kübra Sagun’da bulunuyor.

HIRSIZDAN MAĞDUR OLUR MU?

2010 KPSS sorularının çalınmasıyla ilgili tek dava bu değil. Şu ana kadar binlerce kişiye dava açılmış durumda. Mahkemeler sürüyor. Bir başka davada ise aralarında Mehmet Baransu’nun kardeşi Yalçın Baransu, Fetullah Gülen’in yeğeni Sait Gülen ve Adil Öksüz’ün yakını Sahure Öksüz’ün de yer aldığı  64 FETÖ’cüye  6 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. Bunların da suçları sadece terör örgütüne üye olmak değildi. Tıpkı pek çok KHK’lı sözde memur gibi onlar da “kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık”tan ceza aldılar.

Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, yaptığı tahkikat sonucu sadece KPSS sorularının değil, 2013 YDS ve ALES sorularının da çalınıp, örgüt elemanlarına servis edildiğini ortaya çıkarttı. Öyle görülüyor ki, Üniversitelerden KHK ile atılan pek çok akademisyen de aslında gerçekte akademisyen değil, bir terör yandaşı oldukları kadar “adi birer de hırsızlarmış”.

KHK ile atılan sözde memurların, örgütlerinin katlettiği 251 insanımıza sadece kan borcu yok. Aynı zamanda “yıllarca dirsek çürütüp”, bin bir zorlukla okuyan insanlarımıza karşı “haklarını gasp ettikleri için” bir özür borçları da var. Fakat onlar yüzsüzce hala mağdur olduklarını iddia ediyorlar.