Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. Yılını kutladık. Törenler muhteşemdi. Aynı günün akşamı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla “Başkomutan” sıfatıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir resepsiyon verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti ile Diriliş Postası adına resepsiyonun davetlileri arasında yerimizi aldık. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a davetinden ve misafirperverliğinden dolayı gazetemiz adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin “havuzlu bahçe” olarak adlandırılan bölümünde gerçekleştirilen resepsiyona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile geldi. Hanımefendi Erdoğan’ın üzerindeki şık kıyafet gerçekten de milli duyguları öne çıkardı. Hanımefendinin, gökyüzündeki yıldızları üstünde barındıran kıyafetinde kalbinin üstündeki muhteşem yıldızlı Hilal, gecenin anlam ve önemini çok açık ve net bir şekilde ortaya koydu.

Resepsiyonda en çok etkilendiğim diğer bir ilk ise Beştepe Millet Camisi İmamı Adem Kemaneci’nın şehitlerin ruhu için okuduğu muhteşem Kuran tilaveti oldu. Kuran okunurken ekranlardan okunan ayetlerin Türkçe meali de resepsiyon alanındaki dev iki ekrandan konukların izlenmesi sağlandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Gününe özel hazırlanan kısa film gösteriminde Türk milletinin kuruluşunda 15 Temmuz’a uzanan Kahramanlık destanı anlatıldı. Bu kısa film de günün anlam ve öneminin hafızalarda net canlanmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hanımefendi Erdoğan’ın sağ tarafında eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, sol tarafında da Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve eşi Şule Akar’ı aldı.

Ahmet Davutoğlu’nun, Erdoğan’ın sağ tarafında oturması ile 2019 seçimlerine parti içinde de birlik ve beraberlik içinde gidileceği mesajının verildiği kanaatindeyim. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ahmet Davutoğlu’na yeni bir görev tevdi edeceği de resepsiyonda konuşulan konular arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’nci yıldönümü resepsiyonunda Osmanlı’dan bu yana Türk askerlerinin kıyafetlerle temsil edilmesi de ayrı bir duygu oluşturdu. Cumhurbaşkanlığı muhafız alayının tertip ve düzeni, bando takımının muhteşem müzik ziyafeti de konukları gururlandırdı.

Resepsiyona siyaset, iş, sanat, spor camiasından davetliler ile şehit yakınları ve gaziler de katıldı. Davetliler arasında yer alan ünlü isimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile resim çektirme yarışına girmeleri de dikkat çekti. Ben o yarışa girmeyenlerdenim.

Kahraman milletimizi temsil noktasından bakıldığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki resepsiyonda milletimizin hak ettiği şekilde temsil edildiğini gördüğümü söyleyebilirim.

30 Ağustos Zafer bayramınız kutlu olsun.

Selam ve dua ile…